Sök

Spotify-veteranen Malin Cumzelius värvas av streamingjätten: ”Ser fram emot Netflix resa i norden”

Netflix
Malin Cumzelius kliver in i Netflix. Foto: Istockphotos/Jessica Hansen/Montage.

Malin Cumzelius kliver in i Netflix. Foto: Istockphotos/Jessica Hansen/Montage.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Netflix slår upp dörrarna till en ny hubb – den här gången i Stockholm. Nu kan Breakit berätta att den tidigare Spotify-veteranen Malin Cumzelius tar plats i steamingjättens nya satsning.

Netflix flaggade tidigare i år för att stremingjätten snart inte bara kommer att synas på skärmar i Sverige – under andra halvan av året slår bolaget upp dörrarna till ett kontor i Stockholm.

Nu kan Breakit berätta att den tidigare Spotify-veteranen Malin Cumzelius tar plats i teamet, och har sedan i september rollen som kommunikationsansvarig för Netflix i Norden. 

”Jag ser jättemycket fram emot att vara med på Netflix resa här i norden, där jag främst kommer att arbeta med kommunikation kring varumärket i regionen”, skriver Malin Cumzelius i en kommentar till Breakit, och tillägger att teamet för närvarande sitter på ett temporärt kontor i huvudstaden.

Fler detaljer än så om streamingjättens nya hubb och satsning i Sverige är Cumzelius företagen om. Men i våras meddelade bolaget för öppnandet i en blogpost:

”Nu är det dags för oss att komma ännu närmare våra medlemmar, skaparna, filmskaparna, samarbetspartners och kulturella communities  i hela Norden – och det är därför jag är glad att kunna meddela att vi under andra halvan av året öppnar ett nordisk kontor i Stockholm som ska fungera som ett nav för regionen”, skriver Lina Brouneus, Netflix inköpschef för Europa, Mellanöstern och Afrika, i inlägget.

Det ska även finnas ett team med Netflix-anställda baserade på ett satellitkontor i Köpenhamn. 

Brouneus skriver även att Netflix alltid känt sig hemma i Norden och var en av de första platserna utanför USA där bolaget började göra ”lokala originalshower”. I slutet av det här året kommer närmare sjuttio originaltitlar från Norden att finnas på Netflix.

Cumzelius lämnade Spotify 2016 efter över än fem års tid. På musikjätten satt hon på diverse kommunikationsroller, däribland kommunikationschef och PR-ansvarig.

Läs mer