Betalgiganten Stripe rekryterar SUP46-grundaren Sebastian Fuchs

SUP46
Betalgiganten Stripe rekryterar SUP46-grundaren Sebastian Fuchs

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Sebastian Fuchs, som är medgrundare till startuphubben SUP46, har rekryterats av den amerikanska betalgiganten Stripe.

Samtidigt som det svenska betalföretaget Klarna håller på att bygga upp sin verksamhet i USA så är det amerikanska miljardbolaget Stripe på väg att lansera i Sverige och Norden.

Stripe, som bland andra Paypal-grundaren Elon Musk och riskkapitalbolagret Sequoia har investerat i, tillhandahåller en tjänst som delvis konkurrerar på samma marknad som Klarna. I stället för att som Klarna ta hand om hela betalningsprocessen tillhandahåller Stripe lösningar för företag som vill utveckla sin egen betalningslösning.

Nu rapporterar Di Digital att bolaget börjat rekrytera i Sverige. Bolaget har bland annat rekryterat Sebastian Fuchs, som är medgrundare av den Stockholmsbaserade startuphubben SUP46.

Exakt vilken roll Sebastian Fuchs kommer att få på Stripe vill han själv inte kommentera.

“Tajmingen kändes rätt för att testa någonting nytt helt enkelt. Jag är kvar som delägare i SUP46 och stannar som styrelseledamot, men jag lämnar det operativa i trygga händer”, säger han till sajten.

Sebastian Fuchs kommer inte att arbeta operativt med SUP46, men sitta kvar i styrelsen och behålla sitt ägande i bolaget.

SUP46 startades i juli 2013 och omsatte nästan 10 miljoner kronor från starten fram till slutet av 2014 och gjorde under samma period ett rörelseresultat på 1,2 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER