Flat capital gör första investeringen sedan debuten – tar rygg på e-handelsplattform

Flat capitalBörs

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Kan denna affär ge ny bränsle till kursen?

För drygt en vecka sedan gjorde familjen Sebastian och Nina Siemiatkowskis privata investmentbolag Flat capital debut på börsen. Så här långt har det varit en minst sagt svängig resa med en extrem rusning uppåt i starten, men de senaste börsdagarna har aktien fallit kraftigt utan att några nyheter presenterats. Fortfarande ligger aktien på ett rejält plus sedan noteringen och det återstår att se hur aktiemarknaden tar emot nattens nyheter. 

Strax före fyra på torsdagsmorgonen kom nämligen ett pressmeddelande från bolaget som berättar att Flat Capital investerar cirka 17,2 miljoner kronor i den indiska e-handelsplattformen LoveLocal.

Stort intresse

Kapitalrundan, som övertecknades kraftigt, är på totalt cirka 155 miljoner kronor. I rundan deltog flera stora riskkapitalbolag som bland andra Vulcan Capital och Alumni Ventures Group. Av pressmeddelandet framgår också att två svenska profiler investerat i samband med denna nyemission nämligen Nami Zarringhalam, medgrundare av Truecaller och Anna Lambert, chef för “product acceleration” på Shopify.

Sedan LoveLocal grundades i januari 2020 har bolaget vuxit 40 gånger och finns i nuläget i mer än 35 indiska städer. Senaste 18 månaderna har bolaget anslutit fler än 100.000 handlare, hanterat över 1 miljon ordrar och växer med mer än 35 procent månad över månad. De har i nuläget Indiens största digitala dagligvaruhandelskatalog med 55.000 produkter i över 145 olika kategorier, uppger Flat capital.

Läs mer