Sök

Sara Resvik blir ny vd på Backing Minds: “Fantastiska och drivna människor”

Backing mindsriskkapital

Sara Resvik blir ny vd på Backing Minds. Foto: Jean Lapin (@lapinjean på Instagram)

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Riskkapitalbolaget expanderar – och anställer Åhléns onlinechef som ny vd och partner.

Backing Minds är riskkapitalfirman som grundades för fem år sedan av Sara Wimmercranz och Susanne Najafi.

I portföljen finns bland annat betalbolaget Transfer Galaxy, labbföretaget Dynamic Code och häst-startupen Equilab.

Nu expanderar Backing Minds och gör två rekryteringar: Niklas Thörnestad (jurist, affärsängel och tidigare chef för regelefterlevnad på Klarna) blir partner och investeringsansvarig. 

Samtidigt blir Sara Resvik ny partner och vd. Hon har en bakgrund på Industrifonden men kommer senast från handelsjätten Åhléns där hon varit onlinechef.

“Jag har träffat Sara och Susanne vid flera tillfällen under tiden jag var på Industrifonden och har alltid inspirerats av deras syfte med Backing Minds. Jag har också haft ett gott öga till dem som personer. De är fantastiska och drivna människor”, säger Sara Resvik till Breakit.

Teamet på Backing Minds. Från vänster: Sara Wimmercranz, Karin Ekström, Sara Resvik, Viktor Sellman, Niklas Thörnestad, Susanne Najafi. Foto: Jean Lapin (@lapinjean på Instagram)

Jobbet som e-handelschef på Åhléns tog hon för bara två år sedan.

“Jag hade egentligen tänkt jobba i en mer typiskt operativ roll. Men när Sara och Susanne hörde av sig i somras kände jag att om jag ska jobba med investeringar, då ska det vara på det sätt som Backing Minds gör. Utöver att det skapar avkastning handlar det också om att driva positiv förändring”, säger Sara Resvik.

Backing Minds grundare Susanne Najafi är glad över att ha fått tillbaka Sara Resvik till investerarsidan.

"Den här branschen har haft en historik av att tappa duktiga investerare på partnernivå, inte minst kvinnor, och vi är därför extra glada över att ha lockat tillbaka en av de bästa.", säger Susanne Najafi, medgrundare Backing Minds.  

Backing Minds filosofi går ut på att hitta investeringscase som andra riskkapitalister missar, till exempel entreprenörer i glesbygd eller andra underinvesterade grupper.

Enligt Backing Minds har bolagets första fond hittills gett en orealiserad värdeökning på cirka 500 procent. Nu är bolaget i full gång med att investera pengarna ur fond nummer två.

Läs mer