Klockkungen Filip Tysanders lyxlägenhet ser ut att vara till salu

Daniel WellingtonKlockor

Filip Tysander. Bakgrunden är ett montage – den föreställer inte den pool och utsikt som finns i lägenhet. Foto: Istock / Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Klockentreprenören Filip Tysander verkar ha tröttnat på Sveriges dyraste lägenhet.
Den är, eller var, nämligen till salu, enligt uppgift till Breakit.

För snart sex år sedan såldes topplägenheten på 418 kvadratmeter mittemot Stockholms centralstation för rekordbeloppet 104,5 miljoner kronor. Tidningen Affärsvärlden avslöjade att det var klockbolaget Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander som var köpare

Nu har lägenheten legat ute till försäljning på den exklusiva mäklarfirman Christies hemsida. Men ett par timmar efter publiceringen av den första versionen av den här artikeln har annonsen tagits bort och man möts av beskedet att "sidan inte kan visas". 

Så här såg det ut på mäklarsidan innan objektet togs bort: 

 

Varför annonsen plötsligt har tagits bort – om säljaren har hittat en köpare eller om han dragit tillbaka försäljningen av andra skäl – har inte Breakit kunnat utröna. 

Mäklaren Lars Fogelklou vill inte ge några kommentarer om objektet, åtminstone inte till Breakit. Filip Tysander håller låg profil i media, så även denna gång. 

Locket på från alla håll

“Vi har ingen kommentar gällande Filip Tysanders privata boende”, skriver Camilla Åstrand, som är kommunikationschef på Daniel Wellington, efter att Breakit skickat ett mejl till Filip Tysander med frågor.

Utöver utsikten från de tre uteplatserna kan lägenheten locka spekulanter med en inomhuspool som är 16 meter lång, med möjlighet att fälla in taket om man känner för ett dopp under bar himmel.

“Sammantaget är detta en lägenhet som erbjuder en sällsynt panoramautsikt, exklusivitet, ett ostört privatliv och en livsstil som passar en kosmopolit”, som det hette i mäklarbeskrivningen.

Inget utsatt pris

Vad kostar det då? Oklart, eftersom priset bara ges på begäran. Och det återstår att se om lägenheten bräcker den tidigare prisnivån, då objektet i absoluta tal blev Sveriges dyraste lägenhet. 

Trots Filip Tysanders ovilja att medverka i media har historien om hans klockbolag Daniel Wellington berättats många gånger – hur han från nästan ingenting på bara några år skapade ett bolag som omsatte flera miljarder kronor. Klockorna sålde som smör.

Men det var då det. Det senaste åren har det gått trögare och som Breakit redan rapporterat gjorde koncernbolaget JFT Holding en förlust på 285 miljoner kronor.  

Läs mer