Riskkapitalbolag storsatsar på padeln – under radarn

TritonLedapPadel

Ännu en padelsatsning. Foto: TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Riskkapitalbolaget Triton håller på att bli en dominerande aktör inom padeln.

Utan större väsen har Triton gjort cirka 30 förvärv inom den hajpade sporten sedan i somras, rapporterar Di.

Triton har hittills gjort padel-förvärv för cirka 2,5 miljarder kronor, enligt Dagens Industris uppgifter. Nu har Triton bildat padelkoncernen Ledap och riskkapitalbolaget har inget explicit tak för sina satsningar inom sporten. 

”Vi har det kapital som behövs. Vi har inte satt någon övre gräns för hur mycket vi är villiga att investera”, säger Per Agebäck på Triton.

Idén om en större padelsatsning har funnits på Triton i över ett år och under våren påbörjades analysarbetet på allvar. I juli kom första förvärvet. 

”Det är en stor och ambitiös miljardsatsning, utan att gå in på specifika summor. Vi gör investeringen ur Tritons stora fond, som har en storlek på 5 miljarder euro, så vi har det kapital som behövs”, säger Per Agebäck till tidningen. 

Dubbling i korten

Ett av bolagen som har förvärvats är We Are Padel, som Breakit har rapporterat om tidigare. Den nya koncernen har närvaro i sju europeiska länder nu, med cirka 90 hallar och 600 banor. I slutet av nästa år ska det har ökat till 200 hallar och cirka 1700 banor. 

”Vi blir en av de största och ledande aktörerna. Men vi ser inte andra bolag som konkurrenter, i alla fall inte i dag. Alla som är en vän av padel är en vän av Ledap. Det stora arbetet är att öka intresset för sporten och ge alla en möjlighet att testa padel. Att fler bidrar till det ser vi enbart som positivt”, säger Per Agebäck till Di.

Läs mer