Sök

Texelio tar in pengar – vill vässa börsnyheter

TexelioNyheterMedier

Meysam Sadegh, vd och grundare för Texelio

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Texelio har utvecklat en AI-motor som enligt planerna kommer göra börsnyheter mer relevanta för läsaren.

Bolaget tar nu in kapital från en rad namnkunniga investerare.

Texelio grundades så sent som 2019 av Meysam Sadegh, ingenjör från Chalmers. Texelio har tagit fram det bolaget kallar “en lärande AI-motor” som kan förfina och individanpassa importerade nyhetsflöden. 

“Tekniken riktar sig främst till marknadsplatser för aktier och fonder, såsom Avanza och Nordnet. Även banker som erbjuder aktiehandel, samt plattformsleverantörer som distribuerar finansiella tjänster i behov av effektivare nyhetsupplevelse, tillhör globala kunder Texelio är i dialog med”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Snart på svenska

Texelio har hittills varit fokuserat på engelska, men kommer snart lansera sin teknik på svenska. Ytterligare europeiska språk står på agenden under första delen av 2022. 

“Då kommer bolaget stärka teamet ytterligare och expandera inom övriga Europa och Asien”, skriver Texelio. 

Bolaget, som har sitt huvudkontor i Stockholm, har tagit fram en pilot och vill nu kommer ut på “bred front”. Därför har Texelio tagit in 5,5 miljoner kronor. 

Pengarna kommer från bland annat Wellstreet Ventures, som leds av Mikael Wintzell. Dessutom satsar Fredrik Posse (grundare av Soundtrap som förvärvades av Spotify), och Fredrik Månsson (Kivest AB även storinvesterare i Nextory) pengar i Texelio. 

Läs mer