Lace Laboratory vill ta sina trosor ut i världen – fyller kassan med nya miljoner

Lace Laboratorye-handel
Jacob de Geer, Cristina Stenbeck, Felicia Lönnqvist och Faye Flensburg. Foto: Press/Montage

Jacob de Geer, Cristina Stenbeck, Felicia Lönnqvist och Faye Flensburg. Foto: Press/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Backas av profiler som Christina Stenbeck och Jacob de Geer.

Svenska Lace Laboratory lanserades 2018 av Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist och bolaget har satsat stort på att bygga ett globalt underklädesvarumärke genom att sälja spetstrosor online. Satsningen lockade tidigt även uppbackning från tunga namn som Cristina Stenbeck och Susanna Campbell.

Nu tar bolaget in nya miljoner för att snabba på tillväxten, där en satsning i London nämns som fokusområde. Totalt plockat bolaget in 18 miljoner kronor i en nyemission där, förutom ovan nämnda investerare, även bland andra Izettle-grundaren Jacob de Geer, liksom ängelinvesteraren Åsa Orbison och Filippa K:s tidigare vd Amelie Söderberg deltar.

“Retail går igenom samma stålbad som den traditionella musik- och finansindustrin har gjort. Alla etablerade sanningar måste omprövas och Lace Laboratory är ett av de bolag som knäckt koden”, säger Jacob de Geer, som även är sambo med Faye Flensburg, i ett pressmeddelande.

Under 2020 ökade Lace Laboratory sina intäkter till 15,3 miljoner kronor, jämfört med 4,6 miljoner året innan. Minusresultatet skrevs till 4,9 miljoner kronor.

Totalt har bolaget tagit in 25,5 miljoner kronor i kapital.

“Jag har följt Felicias och Fayes resa med Lace Laboratory från start och imponeras av både de högkvalitativa produkterna och det starka varumärke de byggt upp på redan etablerade marknader”, säger Åsa Orbison om investeringen i bolaget.

Andra investerare som deltagit i rundan och som varit delägare i bolaget sedan tidigare är Datscha-grundaren Urban Edenström och Ryska Postens grundare Daniel Pilotti.

Läs mer