Mångmiljonbelopp dolda i Klarna-bossens Sebastian Siemiatkowskis privata börsbolag Flat Capital

Flat capitalBörs
Sebastian Siemiatkowski och Nina Siemiatkowski. Foto: Arkiv/Montage

Sebastian Siemiatkowski och Nina Siemiatkowski. Foto: Arkiv/Montage

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Med bara några dagar kvar till börsnoteringen av Sebastian och Nina Siemiatkowskis investeringsbolag Flat Capital kan Breakit berätta om stora värden som finns gömda i balansräkningen.

I Breakits podcast, som släpptes nu på fredagsmorgonen (lyssna här!), uppmärksammas att det finns stora dolda värden gömda i Flats Capitals balansräkning.

Första exemplet på detta kom förra veckan då Truecaller noterades. Flat Capital har värderat sina aktier i Truecaller till 11,5 miljoner kronor. Men baserat på torsdagens stängningskurs är det verkliga värdet drygt 27 miljoner kronor.

Ännu större dolda värden ser det ut att finnas i Flat Capitals näst största innehav, det i logistik-bolaget Budbee. Flat Capital värderar sina Budbee-aktier till 67 miljoner kronor i sin balansräkning. Det värdet är baserat på värderingen i Budbees senaste nyemission som genomfördes i januari. Då värderades hela bolaget till 2,7 miljarder kronor.

Värdet rusar – enligt Kinnevik

Men efter det har Budbee haft en riktigt stark utveckling och när Kinnevik, som är en av Budbees största ägare, i juni släppte sin kvartalsrapport hade det fått rejält genomslag i värderingen. Enligt Kinnevik, som bland annat bygger sin bedömning på Budbees noterade konkurrenter, är värdet nu hela 4,5 miljarder kronor. Om vi översätter den värderingen på Flat Capitals innehav i Budbee så motsvarar det 112 miljoner kronor. Jämfört med Flat Capitals balansräkning finns här alltså ett dolt övervärde på 45 miljoner kronor.

Den här nyheten släppte vi alltså i vår podd nu på fredagsmorgonen. I podden (lyssna här!) bjuder vi också på följande ämne:

# Stjärnans oväntade drag – spolar bonusen.

# Skapade miljardbolag – på 10 månader.

# “Breakit är idioter”.

# Tink-grundaren i förhör – så gick det sen.

# Kändisadvokatens tunga besked.

# “Daniel Ek måste lämna direktörsgettot”.

Läs mer