Ny chefsrekrytering till Storytel – plockar från Hoist

Storytel
Andreas Lindblom rekryteras till Storytel, Sofie Zettergren, CFO. Foto: Press

Andreas Lindblom rekryteras till Storytel, Sofie Zettergren, CFO. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ljudboksbolaget Storytel rekryterar Andreas Lindblom till ny chef för finansiell planering och analys samt investor relations.

Andreas Lindblom kommer närmast från rollen som IR-chef på Hoist.

”Jag ser fram emot att bli en del av Storytels otroliga resa. Marknadspotentialen inom ljudunderhållning är enorm, och där ligger Storytel i framkant som en av de ledande globala aktörerna", säger Andreas Lindblom i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

"Jag tror att mina tidigare erfarenheter kommer kunna bidra till att hjälpa bolaget att fortsätta utvecklas, och samtidigt säkerställa att externa intressenter förstår strategin för Storytels fortsatta framgång”.

Sofie Zettergren, ekonomichef på Storytel, är nöjd med rekryteringen:

"Jag är glad att välkomna Andreas till Storytel. Hans tidigare erfarenheter blir ovärderliga när vi nu utmanar vårt sätt att driva tillväxt och värdeskapande, och väver in detta i vår externa finansiella berättelse på vår bana mot lönsam tillväxt", säger hon.

Storytels siffror 

I mitten av förra veckan gick Storytel ut med att bolaget hade drygt 1,7 miljoner abonnenter i snitt under det tredje kvartalet, motsvarande en ökning med cirka 97.000, eller med 6 procent, sedan slutet av det andra kvartalet. 

Storytels streamingintäkter uppgick till 583 miljoner kronor i det tredje kvartalet, ett snäpp under bolagets egna prognos men samtidigt en ökning med 19 procent i förhållande till motsvarande period 2020. 

Läs mer