Aegirbios vd Martin Linde sjukskriven – efter senaste tidens "extrema tryck"

Aegirbio

Martin Linde, vd Aegirbio. Foto: Press/Faksimil/Montage

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Det meddelar styrelseordförande Anders Ingvarsson i ett pressmeddelande. Aegirbios operativa chef Patrik Elfwing tar över som tillförordnad vd.


Läkemedelsbolaget Aegirbios vd Martin Linde är sjukskriven tills vidare. Bolagets operativa chef Patrik Elfwing tar med omedelbar verkan över som tillförordnad vd, enligt ett pressmeddeande.

"Efter att under lång tid ha arbetat hårt med att bygga upp Aegirbio till ett internationellt diagnostikföretag, i kombination med senaste tidens extrema tryck, har Martin Linde tyvärr blivit sjukskriven", säger Anders Ingvarsson, styrelseordförande i Aegirbio.

Han fortsätter:

"Vi hoppas att Martin snabbt återhämtar sig och kan komma tillbaka med samma energi som tidigare". 

Det har varit många turer i Aegirbio under de senaste månaderna. Det började med att aktien steg kraftigt under sommaren och i mitten av september försökte bolagsledningen utnyttja den höga kursen genom att lägga ett aktiebaserat bud på Dynamic Code. 

Men sedan började kursen i Aegirbio att falla och parallellt uppstod flera frågetecken kring bolagets verksamhet, bland annat hittade SVT kopplingar mellan bolagets partner

 Nowmed och en stor bedrägerihärva. 

"Styrelsen har initierat en utredning för att undersöka omständigheterna kring Aegirbios distributör Nowmed. Utredningen fortgår", skrev Aegirbio i måndagskvällens pressmeddelande. 

"Vi vill givetvis reda ut vad som hänt så att vi kan göra en bedömning om vi ska byta distributör eller kvarstå", skriver Aegirbios styrelseordförande Anders Ingvarsson i ett mejl till Breakit. 

Aegirbio-aktien har den senaste månaden fallit med 84 procent under hög omsättning.

Läs mer