Så mycket tjänar du på Swish – i toppskiktet på lönelistan

Swish
Hur mycket tjänar men egentligen på fintechbolaget? Foto: TT/Montage

Hur mycket tjänar men egentligen på fintechbolaget? Foto: TT/Montage

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Kniper femteplatsen på listan.

Vad tjänar man egentligen på de hetaste svenska techbolagen? Det var en fråga som mynnade ut i en stor kartläggning av lönerna på 225 svenska bolag.

I toppen hittar vi de riktigt tunga amerikanska techjättarna där Google betalar bäst med en snittlön på 141 404 kronor. På andra plats kommer Facebook följt av Yubico, med Stina Ehrensvärd i spetsen, och Spotify kniper plats fyra på listan. 

På femte plats hittar vi det första fintechbolaget – Getswish som liksom namnet antyder står bakom tjänsten Swish som låter oss överföra pengar på ett snabbt och smidigt sätt. Bolaget ägs av de fyra svenska storbankerna plus Danske Bank och Länsförsäkringar.

När vi räknar på det får vi fram en snittlön på runt 93.000 kronor i månaden, men Getswish uppger själva att snittet ligger kring 76.000 kronor i månaden.

Mattias Björk, operativ chef på Getswish, säger att de är ett litet bolag i kraftig tillväxt som rekryterat många seniora personer. 

“Detta leder till att vi i jämförelse med andra bolag har en relativt hög snittlön. Men självklart är det också viktigt för oss att erbjuda konkurrenskraftiga löner för att fortsatt vara attraktiva på marknaden”, säger Mattias Björk.

Det är stora skillnader i löner, uppemot 130 000 kronor, mellan de bolag som betalar mest – och minst. Här hittar du hela lönelistan med 225 heta techbolag i Sverige.

Läs mer