Sök

Bekräftat: Affären mellan Aegirbio och Dynamic Code spricker

Dynamic CodeAegirbio

Anne Kihlgren, vd Dynamic Code och Sara Wimmercranz från Backing Minds.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Det blir ingen affär. Aegirbio och Dynamic Code går inte vidare med sammanslagningen.

Det bekräftade parterna på fredagsmorgonen efter de senaste veckornas dramatiska händelseutveckling.

Hälsovårdsbolagen Aegirbio och Dynamic Code går inte vidare i diskussionerna om ett samgående. 

“Bedömningen är att grundförutsättningarna har förändrats och att det under den rådande kursutveckling inte finns någon möjlighet att genomföra affären”, skriver Aegirbio i ett pressmeddelande. 

Budet på Dynamic Code var nästan helt aktiebaserat. Efter budet presenterats har kursen i Aegirbio fallit brant – från drygt 280 kronor till torsdagens stängningskurs om cirka 77 kronor. På fredagen faller den ytterligare efter att SVT hittat kopplingar med Aegirbio och en omfattande bedrägerihärva. 

Efter cirka 15 minuters handel på fredagen hade aktien fallit ytterligare 35 procent till 50 kronor. 

"Vi såg att ett samgående hade en strategisk logik, men utifrån den senaste börsutvecklingen i Aegirbio bedömer parterna att budet inte kan gå igenom”, säger Petter Lundström, styrelseordförande i Dynamic Code. 

Aegirbio presenterade sitt bud på Dynamic Code den 17 september. Fyra storägare i Dynamic Code, däribland grundaren Anne Kihlgren och Sara Wimmercranz Backing Minds, tackade ja med vissa villkor ja till budet som vid den tidpunkten var värt cirka 1,5 miljarder kronor. 

Större delen av budet bestod av aktier i Aegirbio vars kurs fallit rakt ned mot källaren efter att affären presenterats. Från drygt 280 kronor till cirka 46 kronor på fredagen. Värdet på budet har gått i samma riktning. 

Läs mer