Bianca Ingrosso pratar om ny vd till Caia Cosmetics – men nuvarande vd:n Mikael Snabb förnekar

Caia cosmetics
I Bianca Ingrossos senaste vlogg pratar hon och kollegan Lovisa Worge om att de just haft möte med nya vd:n för Caia cosmetics. Men enligt nuvarande vd:n Mikael Snabb har han inte blivit ersatt. Foto: Faksimil Youtube/Pressbild

I Bianca Ingrossos senaste vlogg pratar hon och kollegan Lovisa Worge om att de just haft möte med nya vd:n för Caia cosmetics. Men enligt nuvarande vd:n Mikael Snabb har han inte blivit ersatt. Foto: Faksimil Youtube/Pressbild

Åsa Johansson

Reporter

I Bianca Ingrossos senaste vlogg framgår det att en ny vd ska börja i Caia Cosmetics. Men enligt nuvarande vd:n Mikael Snabb är så inte fallet. ”Personen vi träffade skulle kanske passa som COO eller CEO men är absolut inte anställd”, skriver han till Breakit.

Det rör på sig i Bianca Ingrossos bolag Caia Cosmetics.

Det kan man iallafall tro om man tittar på influencerns senaste klipp på Youtube, daterat två dagar tillbaka. Där framgår det att hon har haft möte med en ny vd.

I klippet pratar Ingrosso bland annat om ett produktutvecklingsmöte, varpå hon sedan säger:

”Sen hade vi möte med en ny vd vi ska ta in i bolaget och det var så inspirerande”, samtidigt som hon pratar med Lovisa Worge, entreprenörens vän och kollega.

”Hon hade exakt samma vision som jag har, vilket är jättetryggt när man anställer en ny vd”, fortsätter Ingrosso.

Men Mikael Snabb, nuvarande vd på Caia Cosmetics, dementerar uppgifterna för Breakit.

”Personen vi träffade skulle kanske passa som COO eller CEO men är absolut inte anställd”, skriver Mikael Snabb i ett sms till Breakit.

Det Ingrosso säger i klippet om att en ny vd välkomnas till bolaget är alltså inte korrekt?

”Nope!”, skriver Snabb.

Ett byte av vd på Caia är alltså inte aktuellt?

”Nope!”, svara Snabb på sms.

Vad tror du att Ingrosso menar då, när hon gång på gång säger att de har träffat Caias nya vd – eller var det ett skämt?

”Jag tror att hon blandar ihop att någon är intressant och att någon är anställd.”

Kan det inte uppfattas som märkligt när medgrundaren, Ingrosso, går ut med sådana uppgifter på Youtube, om det inte stämmer?

”Jo, absolut. Bibbi är en lose cannon på gott och ont”, svarar Snabb Breakit på sms.

Klippet på Youtube publicerades kort efter att Breakit avslöjat att bolaget Ani Who, där både Ingrosso, Snabb och flera andra inom Caia Cosmetics sitter i styrelsen, nyligen registrerats hos bolagsverket.  

Under förra året omsatte Caia Cosmetics 50 miljoner kronor och gjorde en vinst på 55 miljoner kronor.

Bianca kontrar med en omröstning

Breakit har utan framgång försökt nå Bianca Ingrosso för en kommentar. Men under torsdagseftermiddagen, någon timme efter publicering av denna artikel fick vi ändå någon typ av subtil kommentar – genom ett inlägg på Biancas Instagram stories. Där postar hon en bild på Mikael Snabb från ett pågående styrelsemöte, med en liten omröstning "Är det här min vd eller inte?? Jag vet inte.... Vad säger ni? Ska han få vara kvar?". I skrivande stund tycker 83% av Biancas följare att Snabb ska få sitta kvar.

Den som lever får se.

Läs mer