Andreas Thorstensson ska utmana Fifa – “Jag bygger mitt drömföretag”

GoalsspelNFT
Andreas Thorstensson ska blanda fotboll och NFT:er i nytt spel. Foto: Arkiv/TT/Montage

Andreas Thorstensson ska blanda fotboll och NFT:er i nytt spel. Foto: Arkiv/TT/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den tidigare EQT Ventures-partnern ska blanda fotboll och NFT:er i nytt spel.

Andreas Thorstensson är något av en profil i techbranschen som medgrundaren i bolag som Toborrow och SK Gaming, men även som partner i EQT Ventures där han tog fram deras omtalade Motherbrain. Det senaste projektet, som kallades Popdog, var han med och startade 2018, samtidigt som han lämnade EQT.

Nu verkar Andreas Thorstensson ha ett helt nytt projekt på gång. 

Ett spel som blandar fotboll och NFT:er. 

På Twitter har han själv valt att avslöja en hel del om det planerade spelet – helt kort kallat för Goals. 

“Jag bygger mitt drömföretag – Goals! En nästa generations fotbollsspel som backas av fantastiska riskkapitalister och ängelinvesterare. @Goalsgame kombinerar mitt stora intresse för sport, spel, e-sport och ny teknik”, skriver han.

Han fortsätter sedan med att förklara att det rör sig om ett AAA-spel, vilket är en beteckning för spel med höga produktionsvärden i stil med Fifa och Efootball (tidigare Pro evolution soccer eller PES som det brukade förkortas). Spelet ska vara gratis att spela och fokus är på att flera spelare kan möta varandra (med stöd för e-sport). 

Att försöka utmana jätten Fifa är i sig ett uppseendeväckande val av den Stockholmsbaserade spelstudion. Men något som också väcker uppmärksamhet är att spelet ska använda sig av NFT – en slags digital produkt som är kopplad till blockkedjan

Det skulle exempelvis göra det möjligt att köpa och sälja spelare, matchdräkter, arenor eller andra digitala tillgångar i spelet till spelarna, som också skulle kunna sälja eller byta tillgångarna mellan varandra.

Exakt hur spelet ska använda sig av NFT framgår inte i dagsläget. Däremot skriver Andreas Thorstensson att spelarna ska kunna tjäna pengar på sitt spelande.

“Det (spelet reds.anm) kommer använda en modell där spenderad tid och skicklighet i spelet kommer att belönas genom digitala tillgångar (NFT:er) så att fler människor förhoppningsvis kan leva på att spela spelet.”

Genom spelets grupp i appen Discord och på Twitter kommer också “läckor” från spelet med jämna mellanrum. Som att spelarna ska kunna skapa sina egna klubbar och gå med i andras lag som kan ägas tillsammans av ett antal spelare.

“Varje lag kommer ha sin egna unika trupp av spelare som kan hanteras av lagets medlemmar”, går det att läsa.

Mycket mer än så är än så länge inte känt om spelet. Handlingar på Bolagsverket från septembet visar att Andreas Thorstensson själv genom sitt bolag Geekboys AB var ensam ägare i Goals vid tillfället, vilket är senaste uppgifterna som finns tillgängliga.

Breakit har sökt Andreas Thorstensson för en kommentar.

Läs mer