Nu har vi äntligen gjort det – testat tech-eliten och prinsens padelbana på NK:s tak (här är vår dom)

Padel
Hur bra är den egentligen, tech-elitens padelbana? Foto: Arkiv/TT/Montage

Hur bra är den egentligen, tech-elitens padelbana? Foto: Arkiv/TT/Montage

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Kändisfaktorn, banorna, poolen och hissen.
Vi sätter betyg på tech-eliten och prins Carl-Philips padelbana.

Det är nästan tjänstefel att vi inte redan har skrivit den här artikeln. Några av Sveriges tyngsta techprofiler och entreprenörer har tillsammans gått ihop och startat en anläggning inom entreprenörernas (och mellanchefernas) favoritsport – på NK:s tak i centrala Stockholm.

Hur kan vi inte redan ha varit där?

Vi har inget bra svar på den frågan. 

Men när prins Carl-Philip också klev in som delägare i förra veckan fanns det inga ursäkter längre.

Vi var tvungna att testa Sveriges hetaste (?) padelbana.

Hur många prinsar förtjänar den? 

Vi ger betyg 1-5.

Läget

Location, location, location. Det går inte att komma ifrån att Ascaro Padel har ett läge som är svårt att konkurrera med, åtminstone om man befinner sig i centrala Stockholm. Hittills har padelbanor generellt hamnat i gamla lagerlokaler och industriområden – billigt och bra för ägarna. Men nu kan både bankers och breakers faktiskt spela en lunchpadel utan att lägga lika lång tid på att resa som att spela. Kungligt! 

Betyg: 

Hissen

Premium-känslan är påtaglig redan i hissen. En guldknapp med texten "Padel & Social" leder oss raka vägen upp till taket, till padelbanan, till lyxen. 

Testpatrullens förväntningar skjuter i höjden direkt.

Betyg: 

Första intryck

Någon minut efter att vi klivit ut på NK:s tak är känslorna blandade. Eftersom det inte finns någon reception (eller personal?) på plats är det lite oklart var vi ska ta vägen. 

Poolen ser dock fräsch ut, känslan av vara på en rooftop är där och de svarta löparbanorna som ringar in loungedelen och padelbanorna är krispiga. 

Men vad nu? Vilken bana är vår? Finns det något omklädningsrum? Vatten?

Vi irrar oss fram och hittar till slut vår bana.

Bredvid banan pågår något form av byggarbete som gör att lyxkänslan – just den här dagen – snabbt förvandlas till byggarbetsplats-känsla.

BETYG: 

Banorna

Okej, vi ska vara ärliga. Visuellt är banorna riktigt vassa: det är svart istället för grönt “gräs” (snyggt!), det är ledlampor i hörnen (fräscht!) och musik pulserar hela tiden ut genom högtalarna (oväntat trevligt!). 

Men det finns ett problem. Kvaliteten på själva underlaget – som trots allt är centralt i en sport där bollen studsar – är be-drö-vligt. 

Nu är vi i testpatrullen förvisso inga padelproffs. Men när bollen studsar olika högt och snett lite varstans, delar av mattan ibland flyger upp när bollen slår i (!) och känslan generellt är att man springer på ett plywood-golv med en matta på – då är det inte bra. 

Ovärdigt.

Betyg:

Priset

Padel är inte en fattigmanssport, så är det. Vanligt är att det kostar runt 400 kronor för en timme (och ofta vill man spela två). Det brukar vara något billigare vid “obekväma” tider.

När vi testar Ascaro kostar en timme 600 kronor. Det är mer än snittet, men det är inte exceptionellt dyrt. 

Om man vänder på det. Kanske är det till och med för billigt? 

Vi pratar trots allt om Prinsens och tech-elitens banor.

Testpatrullen förordar en rejäl prishöjning här för ökad exklusiv känsla.

Betyg:

Loungen

När vi besöker banan är det höst, det blåser halvkalla vindar och regn ligger i luften. Det är även förmiddag i en tid då restriktionerna precis försvunnit – så de flesta med jobb är kanske tillbaka på sina kontor.

Loungen, med en pool med LED-belysning, bar och bekväma stolar, är därför helt tom.

Hela stället känns faktiskt obemannat under stora delar av tiden vi är där. 

Men det är inte svårt att föreställa sig att det här stället har potential att vara fantastiskt en solig sommardag. Den bilden, drömmen, drar upp betyget här.

Men just den här dagen är det ödsligt.

Betyg:

Kändisfaktorn

Eftersom testpatrullen i princip var ensamma på plats var kändisfaktorn väldigt låg. Känslan var dock att det kanske skulle kunna dyka upp någon tungviktare när som helst, vilket drar upp betyget.

Men så blev det alltså inte.

Sammanfattning:

Det finns inte mycket som slår att hänga på ett tak, och att spela padel och chilla vid en pool samtidigt som man gör det är en rysligt attraktiv kombination. Men den dåliga kvaliteten på banorna (som det till och med har börjats snackas om i tech-kretsar) är under all kritik och drar ner helhetskänsla. Hela anläggningen känns inte riktigt klar heller, vilket också drar ner betyget.

Det var dessutom folktomt och lätt att få tag i en ledig tid. Positivt kan tyckas – men här drar det paradoxalt nog också ner betyget.

Vi ville ju att det skulle kännas exklusivt! 

Men visst, bortsett från kvaliteten på banorna är det här den coolaste banan vi har spelat på.

Totalbetyget blir därför tre av fem prinsar.

Så gjorde vi testet

Vi bokade en tid, gick dit, spelade – och sedan sammanfattade vi våra tankar och känslor.

Testpatrullen: John Boman, Åsa Johansson, Towe Boström och Jon Mauno Pettersson

Läs mer