Sök

H&M stänger butiker

H&M

H&M:s vd Helena Helmersson. Foto: Jonas Ekströmer

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Meddelar stängningar.

I dag kunde vi avslöja att klädkedjan Indiska dras med miljonskulder hos Kronofogden och har begärts i konkurs av en av sina hyresvärdar. Konkursen, som beskrivs som ett missförstånd, ska nu dock vara tillbakadragen, enligt Indiskas vd Karin Lindahl.

Indiska har stängt en rad fysiska butiker på senare tid – och nu meddelar klädjätten H&M att de stänger flera av sina svenska butiker, rapporterar Aftonbladet. 

De gäller både klassiska H&M-butiker och satsningar som Afound och outlets.  

Det rör sig om tre butiker i Stockholm, två i Malmö, en i Göteborg samt Kiruna och Umeå, varav vissa redan hunnit stänga. 

Åtta butiker är såklart en liten del av det totala butiksnätet på 4 850 butiker världen över, men ett tecken i tiden. H&M uppger att strategin går i linje med förändrade kundbeteenden där e-handeln ökar allt mer.

”Butiker är fortfarande otroligt viktiga för oss och vi kommer att fortsätta att öppna dem på rätt platser där vi ser möjligheter”, uppger H&M till Aftonbladet. 

Kedjan har tidigare meddelat att de planerar att stänga 250 butiker globalt i år. 

Beskedet berör H&M-butiker på Lidingö, i Mörby i Stockholm, Kiruna och i Umeå. Dessutom stängs en Afound-butik och H&M outlet i Malmö, Weekday i Göteborg och Monki i Skrapan i Stockholm.
 

Läs mer