Sök

Efter succén – Draknästet kommer tillbaka nästa år

Draknästet

Jacob de Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercranz, Lena Apler och Jonas Eriksson, drakarna i SVT:s Draknästet. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Draknästet har gjort succé på SVT och nu står det klart att det blir ytterligare en säsong, troligen med samma drakar som nu.

Sugen på att pitcha? Här är vägen in i programmet.

Entreprenörsprogrammet Draknästet gjorde comeback på SVT i augusti efter en paus på tolv år. Och det är nog ingen på tv-bolaget som ångrar beslutet att ta tillbaka programmet in i tablån – succén är ett faktum och det pratas entreprenörskap och affärsidéer som aldrig förr tack vare programmet. 

“Draknästet har väckt ett stor engagemang hos publiken och legat högt på SVT Plays topplista över de mest startade programmen”, skriver SVT i ett pressmeddelande. 

Blir en ny säsong

Nu står det klart att det blir ytterligare en säsong av programmet. 

“SVT fortsätter satsa stort på program om entreprenörskap, företagande och ekonomi helt enkelt för att det är frågor som publiken är väldigt intresserad av”, säger Eva Beckman som är programdirektör på SVT. 

Den andra säsongen av Draknästet kommer att sändas hösten 2022.

I den snart gångna säsongen har Jacob de Geer, Lena Apler, Sara Wimmercranz, Shervin Razani och Jonas Eriksson varit finansiärer. Det är inte helt säkert att det blir samma drakuppsättning nästa gång. 

“Det är inte helt klart än. Förhandling pågår. Men jag uppfattar det som att alla de nuvarande har ställt sig positiva. Men inget är klart än”, säger Minna Jonsson som är pressansvarig på SVT. 

Om du ruvar på en affärsidé och är beredda att pitcha den inför drakarna och tv-kamerorna så kan du ansöka här

Läs mer