Vattenfall och Kivra i samarbete - kraftjätten ska skicka digital post

Kivra Vattenfall
Vattenfall och Kivra i samarbete - kraftjätten ska skicka digital post

Kivras vd Stefan Krook. Foto: Pressbild

Johanna Ekström

Reporter

De av Kivras användare som är kunder hos Vattenfall ska nu få fakturor digitalt.

Flera myndigheter och företag, som Försäkringskassan, Skatteverket, CSN och kreditföretaget UC använder den digitala brevlådan Kivra, med delägare som familjen Wallenberg och klädjätten H&M:s vd Karl-Johan Persson.

Nu inleder bolaget även ett samarbete med Vattenfall.

“Vattenfall arbetar för hållbara lösningar, inte bara inom energi, utan i hela värdekedjan. Att arbeta mer digitalt är ett steg i rätt riktning. Vi ser också att våra kunder har olika behov och många har aktivt valt att ansluta sig till Kivra. Det känns självklart att ta in denna lösning även hos oss för både våra elhandels- och elnätskunder” säger Jimmy Sandell, vd för Vattenfall Kundservice i ett uttalande.

Enligt Kivra använder 10 procent av befolkningen deras tjänst och i takt med att allt fler myndigheter och företag ansluter sig tror man att kundkretsen av privatpersoner även kommer att växa.

“Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med Vattenfall och vår gemensamma partner Strålfors. Tillsammans har vi gjort detta möjligt och vi är oerhört glada över att Vattenfall nu kommer igång och erbjuder alla sina kunder att ta emot sin post digitalt i Kivra”, säger Stefan Krook, vd på Kivra, i ett uttalande.

Läs fler artiklar
LÄS MER