Man död efter olycka med elsparkcykel

Elsparkcykel
Man död efter olycka med elsparkcykel

Johan Thalberg, presstalesperson på polisen Region Mitt. Foto: TT/Polisen/Montage

Åsa Johansson

Reporter

En äldre man har avlidit efter en cykelolycka i Västerås. Olyckan inträffade när mannen körde på en elsparkcykel som var parkerad på en cykelbana.

Händelsen inträffade under söndagen och brottsrubriceras som vållande till annans död, rapporterar TT.

"Man har utrett olycksplatsen och tagit diverse saker i beslag och nu får det gå utredningsvägen", säger Johan Öström, RLC-befäl hos polisen, till nyhetsbyrån.

Polisen kommer att kontrollera både den person som lämnat elsparkcykeln på platsen och företag som äger färdmedlet.

VLT bekräftar för Breakit att den elsparkcykel som mannen körde på tillhör bolaget Voi. Polisen vill dock inte bekräfta vilket bolag elsparkcykeln tillhör men berättar för Breakit att polisen har koll på vilket bolag det handlar om. Enligt Johan Thalberg, presstalesperson på polisen Region Mitt, kommer kontakt med företaget sannolikt att upprättas inom kort.

Enligt uppgifter på polisens hemsida kolliderade mannen, som färdades på en cykel, med en elsparkcykel under eftermiddagen på söndagen, varpå han fördes till sjukhus. Under kvällen rapporterades det att mannan avlidit till följd av sina skador.

Under sommaren har det pågått en stor debatt om elsparkcyklar och politiker har agerat för att införa åtgärder kring fordonen. Även Stockholms handelskammare har deltagit i diskussionen och lagt fram flera förslag för att stoppa kaoset kring färdmedlet.

Läs fler artiklar
LÄS MER