Prins Carl Philip hakar på boomen – investerar i exklusiva padelsatsningen på NK:s tak

Padel
Prinsen satsar på padel på höga höjder. Foto: Press/TT/Montage

Prinsen satsar på padel på höga höjder. Foto: Press/TT/Montage

Matilda Andersson

Nyhetschef

Gänget bakom padelanläggningen på NK:s tak vill växa och tar in nya pengar – bland annat från prins Carl Philip.

Modeprofilen Oscar Arrsjö och entreprenören Christian Albinssons padelsatsning NK Padel & Social by Ascaro uppe på NK:s tak öppnade i början av året och nu siktar man på att växla upp. Bland annat genom att ta in ett gäng nya investerare, där prins Carl Philip är en av dem.

”Sport och padel ligger honom varmt om hjärtat”, säger Oscar Arrsjö till Dagens industri.

Prinsen ska dock inte ha varit på plats på taket än.

”Under pandemin har kungahuset varit väldigt försiktiga, men vi ser fram emot att få tampas med honom på banan framöver”, fortsätter Arrsjö till Dagens industri.

Som Breakit tidigare skrivit finns redan ett gäng välkända tech-profiler bland investerarna, bland annat Henrik Persson Ekdahl, Ash Pournouri som var Aviciis manager och som ligger bakom elitkonferensen Brilliant Minds, riskkapitalisten Mårten Vading och Eva Engelbert.

”Det är en spännande skara investerare som flockas kring padel i allmänhet och Ascaro i synnerhet. Förutom prisen ansluter även Altor-partners Andreas Källström och Mattias Holmström”, säger Christian Albinsson i ett pressmeddelande.

Prins Carl Philip investerar som privatperson och enligt hovet har prinsen ett stort padelintresse.

Investerarna och delägarna ska totalt ha satsat 9 miljoner på det exklusiva padelprojektet och planen är att utöka – både på hemmaplan och utomlands.

Läs fler artiklar
LÄS MER