Bidnord tar in 10 miljoner för att upphandla tjänster via budgivning

Breakit - Bidnord tar in 10 miljoner för att upphandla tjänster via budgivning

Tomas HR Lind och Mats Harneryd. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Bolaget Securia Finans går in med pengar i startupen som låter kommuner och företag hyra in arbetskraft genom budgivning.

Idén bakom Stockholmsbaserade Bidnord föddes under hösten 2014. Mats Harneryd, Tomas HR Lind och Erik Jansson ville göra det enklare att upphandla olika typer av tjänster.

Det kan vara allt från en kommun som behöver hyra in en cateringfirma för ett event till privatpersoner som behöver hjälp av en IT-konsult.

“Det är ett sätt att göra snabbare, säkrare och bättre affärer. Hos oss är köpare i centrum och den som får diktera villkoren. För hur ska vi kunna göra fler affärer när folk inte längre svarar på säljsamtal? Här får köparen tala om för när den är öppen för att ta in ett anbud från företag eller privatpersoner,” säger Mats Harneryd, medgrundare och marknadsansvarig för Bidnord.

Alla parter som finns på plattformen har på förhand verifierats av Bidnord. När köparen har bestämt vem hen vill köpa tjänsten av upprättas ett affärsavtal via plattformen och transaktionen sköts också av bolaget.

Marknadsplatsen lanserades den 29 februari i år. Nu går företaget Securitas finans in med 10 miljoner kronor till en värdering på 65 miljoner.

“Vi ska jobba med att ta plattformen till marknaden och kommer lägga en hel del pengar på marknadsföring. Från och med april räknar vi med att omsätta omkring 3 miljoner per månad och vi räknar med att gå med vinst första året,” säger Mats Harneryd.

Det är gratis att surfa runt på plattformen, kika runt lägga ut uppdrag och buda. Först när en affär uppstår så tar bolaget en kommissionsavgift på 1-2 procent av transaktionens värde.

“Det finns företag som hjälper folk utan eget företag att fakturera, men de har ingen matchningsdel mot uppdragsgivare, betallösning eller samma pensionserbjudande som vi har. Det finns också leadsgenererande tjänster där man kan få in offerter men där betalar man ofta för att bara vara medlem och garanteras ingen affär,” säger Mats Harneryd.

Diskussioner förs med Arbetsförmedlingen om att hjälpa till med bland annat integrationsfrågor och matchning på arbetsmarknaden. En lansering av plattformen i övriga Norden är också igång.

"Vi har även intressenter från Storbritannien och siktar på en fortsatt internationalisering inom kort," säger Mats Harneryd. 

Läs fler artiklar
LÄS MER