Pernilla Ekman blir ny styrelseordförande i Stronger

Stronger e-handel
Pernilla Ekman blir ny styrelseordförande i Stronger

Pernilla Ekman tar över ordförandeposten i Stronger. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Hon tar över ordförandeposten.

Stronger har kommit att utvecklats till ett av de mest snabbväxande e-handelsbolagen på den svenska marknaden. Stronger säljer direkt till konsument, kapar återförsäljarna och flyger på sociala medier med sina peppande budskap och färgglada träningskläder. 

Under förra året steg omsättningen från 119 till 310 miljoner kronor och resultatet landade på starka 44 miljoner kronor. 

 “Vi är budgeterade att nå 1 miljard under 2022 och om vi fortsätter att rita ut vår nuvarande tillväxtkurva så kommer vi att landa där”, sa Strongers vd Annica Rantala i början av det här året. 

Bakom Stronger står Henrik Grundén, Juri Gendelman och Joel Almqvist som tills i somras hade full kontroll över bolaget. Det var då de fick en ny storägare i form av riskkapitalbolaget Polaris som köpte 51 procent av bolaget i en affär som värderade snabbväxaren till 1,5 miljarder kronor, enligt Breakits källor. 

Pernilla Ekman tar klubban 

Nu avslöjar färska handlingar på bolagsverket att Stronger tar in en ny styrelseordförande. Det är Pernilla Ekman, med en bakgrund som vd för hörlurssuccén Zound Industries, som tar klubban i den snabbväxande e-handlaren. 

Pernilla Ekman säger att hon fört dialoger med bolagets vd Annica Rantala och ägaren Polaris under en period. 

“Stronger befinner sig i en spännande fas i resan med stort fokus på fortsatt global tillväxt, något jag har erfarenhet från sedan tidigare och hoppas att kunna bidra med när Stronger tar ytterligare kliv på den globala arenan”, säger Pernilla Ekman och fortsätter; 

“Stronger är ett tillväxtbolag med hög ambitionsnivå och stark framåtanda som genomsyrar både ledning och medarbetare. Med Polaris som ny ägare har bolaget starka och engagerade ägare som tillför stabilitet och kraft inför fortsatt tillväxt”. 

Hur ska du bidra? 

“Jag har stor erfarenhet av att leda team i bolag som är på en internationell tillväxtsresa från min tid på Zound Industries, detta är något som jag hoppas kunna bidra med i Strongers redan påbörjade globala tillväxt”, säger Pernilla Ekman. 

Pernilla Ekman är sedan förra sommaren även ordförande i parfym-startupen Sniph som bland annat har Cristina Stenbeck och Spotify-grundaren Martin Lorentzon på ägarlistan. Hon är även ordförande i Aarke och sitter i styrelserna för Profoto och Fractal Gaming Group. 

I handlingarna framgår det att Strongers vd Annica Rantala, som suttit på ordförandeposten, behåller en plats i styrelsen.

Stronger var nyligen i toppen när vi kartlade de snabbast växande svenska e-handelsbolagen – här är hela listan.

Läs fler artiklar
LÄS MER