Pricerunner slukar norska konkurrenten:"Ett logiskt nästa steg"

Pricerunnere-handel

Nicklas Storåkers, vd Pricerunner.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Expanderar till Norge genom nytt förvärv.

Prisjämförelsetjänsten Pricerunner växer snabbt och det ryktas om att en notering ska ske inom kort. Breakits Stefan Lundell skrev redan i våras en artikel där han analyserade och siade kring Pricerunners kommande strategi. Han slog då fast att en uppköpsfest står för dörren. 

”Med ett skuldfritt bolag och en rörelsemarginal på 35 procent är Nicklas Storåkers (vd och ägare) redo att ta sitt bolag in i nästa fas – förvärvsfasen. Enligt Breakits källor laddar bolaget nu för ett uppköpsrace ute i Europa”, skrev han då. 

Nu står det klart att Pricerunner slukar sin norska konkurrent Prisguiden – och därmed kastar sig in på den norska marknaden. 

Prisguiden är en av de större jämförelsetjänsterna för shopping i Norge med en omsättning på 37 miljoner norska kronor och en ebitda-marginal på 44 procent under förra året. 

Nicklas Storåkers, vd för Pricerunner, säger att förvärvet är ett logiskt nästa steg i den internationella satsningen, som helt går i linje med deras tillväxtstrategi. 

”Prisguiden är en snabbväxande aktör med ett starkt varumärke i Norge. Bolaget har en bra tjänst och ett starkt team som arbetar med imponerande effektivitet”, säger Nicklas Storåkers.

"En tydlig plan"

Pricerunner finns i dag i Sverige, Danmark och Storbritannien och lockar över 1 miljon användare per månad. Bolaget växte 59 procent och omsatte 398 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 35 procent under förra året.

Det är Kistefos-ägda 1881 Group AS som säljer Prisguiden, och någon köpesumma har inte förmedlats. Tanken är att plattformen inledningsvis ska fortsätta att drivas under sitt nuvarande varumärke för att sedan integreras längre fram. 

Amund Espelien är vd för Prisguiden. 

”Pricerunner är ett starkt varumärke i Norden med en skalbar tech-plattform och en tydlig plan för fortsatt tillväxt. Vi ser fram emot att få vara en del av Pricerunner och tillsammans fortsätta bidra till att hjälpa konsumenter att hitta de bästa produkterna och bästa dealarna”, säger Amund Espelien.

I dagarna stod det klart att Pricerunner plockar in två tunga namn i styrelsen. Det är Revolutionrace vd och grundare Pernilla Nyrensten samt Avanzas tidigare finanschef Birgitta Hagenfeldt som ansluter. 

Läs mer