Sök

Siduri Poli blir ängelinvesterare: “Hoppas inspirera andra att våga satsa”

AVA Storiessextech

Rosanna Thun, Siduri Poli och Linnea Taube. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Genom sin investering i sextech-bolaget Ava har Startup-profilen Siduri Poli officiellt tagit klivet och börjat satsa på ängelinvesteringar. Nu berättar hon om sina planer att inspirera andra till att göra samma sak och om sin senaste investering.

Siduri Poli har gjort sig ett namn i Startup-sverige som medgrundare av Changers Hub, en slags samlingsplats som bland annat erbjuder coworking, kurser, föreläsningar och coaching av startups. Hon har också uppmärksammats för boken Hur du lyckas i en vit värld som släpptes 2020 och är en blandning av självbiografi och guide.

Nu ska startup-profilen inleda nästa resa i karriären. Något som Breakit upptäckte när vi besökte sextech-bolaget Ava stories för att prata om det nya framväxande området och hur branschen ser ut i Sverige – något ni kan läsa mer om i den stora sextech-kartläggningen.

Bland bolagets många investerare i aktieboken fanns nämligen just Siduri Poli, som stod redo att ta klivet ut i offentligheten som ängelinvesterare. Totalt äger hon närmare 2,5 procent av aktierna i bolaget.

“Jag har intresserat mig för ängelinvesteringar väldigt länge, men började investera mer systematiskt i maj-juni i år”, säger hon och fortsätter.

“Jag har varit med och coachat några hundra entreprenörer de senaste sex åren via Changers hub genom att bidra med kunskap, inspiration och nätverk. Det är det jag har gett entreprenörerna när jag har varit med i deras många resor. Det här blir mitt steg att kunna stötta entreprenörer även på insidan av deras bolag.”

Förhoppningen är att investera i runt två bolag i halvåret. 

Siduri Poli kom in i Ava stories under den kaptalrunda som bolaget offentliggjorde tidigare i år, där bland annat artisten Silvana Imam också deltog. Om investeringen i Ava stories säger hon att det finns flera intressanta aspekter kring bolaget och dess grundare.

“Ljudsegmentet är ett väldigt intressant område som bara växer oavsett om det är ljudböcker, konsumentprodukter eller något annat man tittar på i branschen. Sen har området kvinnlig njutning hittills varit väldigt outforskat”, säger hon.

Rosanna Thun, grundare av Ava stories, lyfter fram att Siduri Poli blir en viktig faktor för tillväxtresan framåt.

"Vi är glada att ha Siduri Poli med oss. Hon tillför både kunskap, nätverk och har stort tillväxtfokus, vilket kommer kunna bidra mycket till vår fortsatta resa", säger hon.

Investeringarna som ska göras framåt är ett rent privat engagemang i Siduri Polis egna bolag Mother Ventures och något som ligger utanför verksamheten i Changers hub. Utöver att hitta bra bolag att investera i, finns det också en tanke om inspiration bakom satsningen.

“Efter att jag gick ut i mina sociala kanaler har jag också upptäckt att många är intresserade av samma sak. Så jag tror att det är viktigt att prata om. Det var personer som Sophia Bendz och Susanna Campbell, men även Dobermans grundare Lisa Lindström som inspirerade mig, och jag hoppas också kunna inspirera andra att våga satsa”, säger Siduri Poli.

Läs mer