Sök

Mobilio-grundaren Alexander Pärleros investerar i Pensionera

Pensionera

Alexander Pärleros. Foto: Sara Lindh

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Entreprenören Alexander Pärleros gör sin första investering sedan han sålde sin jämförelsesajt till Schibsted. Han börjar dessutom jobba operativt i Pensionera.

Det har gått tre månader sedan Alexander Pärleros sålde de sista aktierna i Mobilio, sajten som jämför priset på mobilabonnemang, till mediejätten Schibsted.

Nu börjar han jobba på pensionstjänsten Pensionera där han också går in som investerare.

“Det här är den bransch där jag kan göra mest skillnad. Det handlar inte om att ge människor en besparing på 300 kronor per år, utan mycket mycket mer. Vi kommer att ge människor så pass mycket högre pension att de kan få ett bra liv på ålderns höst”, säger Alexander Pärleros, som även är känd för podcasten Framgångspodden.

Han vill inte avslöja hur mycket han investerar men säger att det handlar om ett betydande belopp.

Pensionera tog i höstas in riskkapital från privatinvesteraren Gunilla von Platen i vad ledningen beskrev som “en rejäl A-runda på ett antal miljoner kronor”.

Alexander Pärleros har tidigare arbetat tillsammans med Pensioneras grundare som liksom Mobilio-grundaren har en bakgrund inom mediejätten Schibsteds sajter för privatekonomi.

“Jag kan inte tänka mig att jobba inom ett bättre team. Vi är ett gäng gamla Schibsted-vd:ar och riktiga jämförelsenördar. Det finns så otroligt mycket att göra, eftersom pensionsbranschen är extremt märklig idag med på tok för höga avgifter och fonder som går dåligt”, säger Alexander Pärleros.

Pensioneras affärsmodell går ut på att bolaget tar ut en fast månadsavgift som betalning för placeringsråd till den som pensionssparar, i stället för en procentsats av det insatta kapitalet som idag är standard i branschen.

Bolaget är också först i Sverige med en helt digitaliserad modell för att göra ändringar i sparandet.

Alexander Pärleros säger att Pensionera, som lanserade sin tjänst i slutet av oktober, idag har runt 3.000 kunder.

Han ska nu börja arbeta operativt inom Pensionera, främst med sälj och affärsutveckling.

“Min roll blir som en sorts dörröppnare. Jag har ett stort kontaktnät inom näringslivet. Det kommer att handla mycket om att träffa företagsledare i Sverige och berätta för dem om fördelarna med att flytta över deras anställdas tjänstepension till oss”, säger han.

Läs mer