Klimatet kan inte vänta – Breakit Impact Challenge är tillbaka

Hållbarhet Impact
Klimatet kan inte vänta – Breakit Impact Challenge är tillbaka

Breakit

Klimathotet är världens kanske viktigaste fråga just nu och alla kan göra skillnad. Därför är Breakit Impact Challenge tillbaka! Där utmanar vi alla att se över sitt hållbarhetsarbete – och bjuder på en 30 dagars digital bootcamp som är helt gratis. Ni är väl med?

Registrera er för Impact Challenge nu – som vanligt helt gratis!

Vi kommer inte undan vårt ansvar. Världen brinner och havsnivåerna stiger allt snabbare. Det är människans fel att den globala uppvärmningen sker. Det är vad den alarmerande IPCC-rapporten från FN:s klimatpanel slagit fast.

Samtidigt är det just mänskliga handlingar som kan påverka framtiden – men förändringarna måste komma nu!

Att verkligen vilja göra någonting bra för klimatet är enkelt. Att ta det stora steget och faktiskt förändra sitt företag för att bli mer klimatsmart är svårare.

Därför lanserar vi på Breakit återigen Impact Challenge. Den 18 oktober startar höstens omgång av vår digitala bootcamp för företag som vill utveckla sitt klimatarbete och bli klimatsmarta. Det enda vi vill ha är ert engagemang.

Nytt för i år: för varje utmaning kan ni som redan gått Impact Challenge välja en nivå där ni får hjälp att se över att ni fortfarande är på banan. Dessutom kan alla som vill välja en bonusnivå där ni utmanas att ta utmaningen steget längre!

Registreringen är nu öppen och alla företag kan haka på – som vanligt helt gratis!

Utmaningar som passar alla

Sedan vi drog igång det här initiativet har många hundra företag antagit vår utmaning. Såväl stora bolag som Klarna, Netlight och Storytel som snabbväxare som Airmee, Mindler och Desenio har alla deltagit och fått sina diplom.

I år har vi fokuserat på att utmaningen ska passa alla deltagare, nya som gamla, och dessutom ska ni entreprenörer som vill ta det hela steget längre också ges inspiration för hur ni kan göra så mycket impact som möjligt. Vi vill ge så många som möjligt så bra förutsättningar som möjligt att inte bara komma igång med sitt hållbarhetsarbete – utan att också fortsätta med det efter utmaningens slut.

"Vi har själva insett hur lätt det är att falla tillbaka i gamla dåliga hjulspår, även för oss som varje år har den här utmaningen färskt i minnet. Så i år har vi valt att införa en specialanpassad nivå för företag som redan har klarat av utmaningen, vi kallar det för Refresh", säger Tobias Blixt, reporter och årets impact-general på Breakit.

Anmälan är öppen och det är helt gratis att gå med!

Vad är Breakit Impact Challenge?

En digital 30-dagars bootcamp för företag som vill komma igång med att arbeta mer hållbart och få viktiga policies och beslut på plats. Varje vecka bjuder vi på exklusivt material som vi tar fram med hjälp av en rad experter – som i fem steg hjälper dig göra ditt företag klimatsmart. 

Vad får de som klarar hela utmaningen?

Alla som klarar alla 5 steg tilldelas ett diplom som bevis på sitt engagemang. Något som vi i år återigen kommer att dela ut på en härlig diplomfest där vi alla kan träffas (den 29 september släpps restriktionerna så vi planerar för en 100 procent fysisk avslutningsfest).

Men viktigast av allt: Du får chansen att skapa ett mer klimatsmart företag och att bidra till en mer hållbar planet.

Hur funkar det med pandemin?

Förra omgången anpassade vi utmaningen efter rådande pandemiläge. Den 29 september lyfts de flesta restriktioner – men för många företag har pandemin öppnat för möjligheten att arbeta hemifrån eller flexibelt på kontoren i större utsträckning. Det är något vi även har tagit med i beräkningen i utformningen av årets Impact Challenge.

Vad är nytt för i år?

  • Nya bonus-utmaningar för alla företag som vill göra något extra för klimatet. Med fokus på både stora lösningar och praktiska förändringar.
  • Specialanpassade utmaningar för företag som redan har gått utmaningen. Vi kallar det Refresh – med fokus på att undersöka om klimatarbetet fortfarande följs och åtgärder för att lösa eventuella problem.

Registreringen är nu öppen och alla företag kan haka på – som vanligt helt gratis!

Läs fler artiklar
LÄS MER