E-handeln i Sverige växer kraftigare än väntat,

Svensk Handele-handel

Foto: Jessica Gow /TT.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Bättre än väntat.

E-handeln i Sverige växte med 8 procent i det andra kvartalet jämfört med samma period förra året, vilket var betydligt starkare än väntat till följd av de höga jämförelsetalen från i fjol. Det visar Svensk Handels E-handelsindikator.

Johan Davidson är chefsekonom på Svensk Handel. 

"E-handeln fortsätter att växa på ett imponerande sätt trots rekordhöga jämförelsetal från förra året och trots att många nu hittar tillbaka till de fysiska butikerna. Vi har sett hur pandemin ökat takten i handelns digitala omställning och siffrorna är en indikation på att utvecklingen håller i sig"", säger Johan Davidson.

Fram tills augusti växte försäljningen av kläder och skor på nätet med 32 procent jämfört med förra årets period, medan försäljningen av möbler och heminredning steg med 25 procent och hemelektronik såg en ökning på 23 procent. Minst procentuell ökning skedde i e-handel av livsmedel, exklusive alkohol och tobak, som steg med 19 procent.

"Kläder och skor samt hemelektronik är de delbranscher som omsätter mest på nätet och hittills i år har de fortsatt att driva mycket av tillväxten", fortsätter säger Johan Davidson.

Nyfiken på vilka e-handlare som växte snabbast, eller tappade mest förra året? Kika in vår lista där vi tittar på över 50 heta bolag. 

Läs mer