Kinnevik satsar (nästan) 1 miljard inom psykisk ohälsa: "Ny standard"

Kinnevik Hälsa Digital Health
Kinnevik satsar (nästan) 1 miljard inom psykisk ohälsa: "Ny standard"

Kinneviks vd Georgi Ganev. Foto: TT

Martin Hävner

Reporter

Investmentbolaget Kinnevik satsar 100 miljoner dollar i amerikanska Spring Health, en tjänst som hjälper företag att komma tillrätta med psykisk ohälsa.

“Vi tror bolaget kommer sätta en ny standard”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev.

Spring Health har idag över 150 bolag på kundlistan och via plattformen kan dessa få hjälp i ärenden som rör psykisk ohälsa av experter som är anslutna till nätverket. 

“Spring Health bygger en datainfrastruktur för att ta mer precisa beslut när det kommer till matchning av utförare och personanpassade behandlingsplaner. Data visar att metoden uppnår ledande resultat på halva tiden jämfört andra i branschen”, skriver Kinnevik om investeringsobjektets affärsidé. 

Kinnevik kommer att äga 5 procent av aktierna i Spring Health som värderades till 2 miljarder dollar, eller drygt 17 miljarder kronor, i rundan som leddes av det svenska investmentbolaget. Bland de befintliga ägarna, som också deltog i den senaste finansieringsomgången, hittas Tiger Global och svenska Northzone. 

“Vi tror att Spring Healths distinkta och innovativa angreppssätt till mental hälsovård kommer sätta en ny standard inom branschen och etablera bolaget som en långsiktig marknadsledare. Investeringen bygger på vårt fortsatta momentum inom hälsovårdsinnovation i USA såväl som globalt”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev om Spring Health som grundades av April Koh och Dr Adam Chekroud i New York.

Kinnevik har sedan tidigare innehav i andra så kallade healthtechbolag, däribland Babylon, Teladoc och Joint Academy.  

Läs fler artiklar
LÄS MER