Klädkedjan förlänger samarbete med svenska kommittén

Uniqlo OS UNIQLO
Klädkedjan förlänger samarbete med svenska kommittén

Tadashi Yanai, ordförande, VD och koncernchef för Fast Retailing, och Peter Reinebo, verksamhetschef för svenska olympiska kommittén.

Åsa Johansson

Reporter

Svenska OS-hjältar fortsätter klä sig i plagg från UNIQLO – svenska kommittén förlänger samarbete med det globala bolaget.

De svenska OS-atleterna fortsätter att bära kläder från den japanska kedjan UNIQLO. Samarbetet mellan klädkedjan och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) förlängs och sträcker sig nu till nästa gång spelen går av stapeln, vilket blir i Paris 2024. 

Med det sagt står det även klart att UNIQLO fram till dess även förblir huvudpartner till SOK och SPK och officiell klädleverantör till de Olympiska och Paralympiska trupperna, som framgår enligt ett pressmeddelande.

”Jag var verkligen imponerad av Sveriges prestationer i UNIQLOs kläder i Tokyo i år och är glad över att fortsätta stödja idrottare och tränare med LifeWear vid nästa års spel i Peking samt i Paris 2024”, säger Tadashi Yanai, ordförande, vd och koncernchef på Fast Retailing, som UNIQLO tillhör, enligt pressmeddelandet.

Men det fortsatta samarbetet innebär slutar inte där. Det inkluderar i tillägg en förlängning av ett gemensamt initiativ med SOK och SPK – the Dream Project by UNIQLO. Genom initiativet får unga möjlighet att lära sig av Olympiska och Paralympiska atleter.

Kedjan har varit officiell klädleverantör för trupperna sedan början av januari 2019. I skrivande stund har UNIQLO drygt 2000 butiker på 25 marknader.

Läs mer

Uniqlo öppnar butik i Stockholm – och vi har spanat in den

Då öppnar Uniqlo nästa butik i Sverige

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Läs fler artiklar
LÄS MER