Sök

Hon ska leda SaaS-bolaget som fixar företagens rekryteringar

TeamtailorFortnoxSaaS

Sara Arildsson, vd på Teamtailor. Foto: Press.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska leda den fortsatta expansionen internationellt i det snabbväxande bolaget.

Det svenska SaaS-bolaget Teamtailor vill att företag ska samla hela sin rekryteringsprocess på deras plattform och det har skapat en riktig snabbväxare. Under 2020 omsatte bolaget 89,6 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 62,5 miljoner 2019 och 38,1 miljoner under 2018. 

Under fjolåret tog bolaget också in 50 miljoner kronor från Sprints Capital för en internationell expansion.

För att fortsätta leda den kommande expansionen, där Teamtailor nu planerar kontor i bland annat Paris, Berlin och Austin, plockar bolaget nu in Sara Arildsson som ny vd. Hon har en bakgrund som bland annat operativ chef på Izettle och som vd på Fortnox. Samtidigt som medgrundaren och tidigare vd:n Erik Andersson kliver ner från sin position. 

“Vårt generella fokus är att fortsätta på den tillväxtresa som Teamtailor befinner sig på. Som ledare är min ambition att kunna stötta laget att nå sin fulla potential och att vi växer oss än starkare som ett lag”, säger Sara Arildsson.

Varför tog du det här uppdraget?

“Det som fångade mig först var att jag såg produkten, och när grundarna berättade om deras vision och framtidsbild insåg jag att det här är början på något som kan bli hur stort som helst", säger hon och fortsätter:

"Jag ville också ta chansen att jobba med det här teamet som har byggt det här företaget, samtidigt som de skapat en sådan fantastisk kultur.”

Bolaget uppger också i ett pressmeddelande att kundbasen växte med ytterligare 1000 bolag under första halvan 2021, med totalt över 4.500 bolag som kunder idag. Totalt 180 anställda arbetar på bolagets olika kontor internationellt.

Teamtailor grundades år 2013 av Erik Andersson, David Wennergren och Richard Tifelt, som tidigare varit delaktiga i att bygga företag såsom Mynewsdesk och Skype.

Läs mer