Sök

Draknästet-profilerna investerar tillsammans: "Dragon Invest"

Draknästet

Sara Wimmercranz, Shervin Razani, Jacob de Geer, Lena Apler och Jonas Eriksson är drakarna i nya Draknästet

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Men det verkar inte som att vi ska förvänta oss mängder med gemensamma investeringar framöver.

Varje vecka kan vi just nu se hoppfulla entreprenörer pitcha sina företag inför investeringshungriga drakar i SVT:s program Draknästet – med målet att kunna gå hem med en investering för att ta sitt bolag till nästa steg. 

I år utgörs drakarna av namnstarka personer som Izettle-grundaren Jacob De Geer, entreprenören Shervin Razani, riskkapitalisten Sara Wimmercramz, fotbollsdomaren Jonas Eriksson och Collector-grundaren Lena Apler.

Men för att förenkla investeringarna, där drakarna i många fall har gått in tillsammans i bolagen, har de fem profilerna kommit överens om att skapa ett gemensamt investmentbolag, det skriver Realtid.

“Under inspelningen fanns det flera bolag som attraherade flera drakar. För att spara tid både för oss själva och för entreprenörerna insåg vi att vi nog borde poola ihop gemensamma investeringar i ett särskilt bolag, så att man får en kontaktpunkt istället för fyra-fem. Dessutom är det ett kul sätt att upprätthålla kontakten mellan oss drakar”, säger Lena Apler till Realtid.

Namnet blir kort och gott – Dragon Invest. 

Några ytterligare investeringar verkar däremot inte vara att vänta. Såvida det inte blir några följdinvesteringar i de som redan har gjorts.

“Det bestämdes ju i respektive program hur mycket vi går in med i entreprenörernas respektive bolag”; säger Lena Apler

Läs mer