De ska göra näringslivet mer jämställt – hon tar över vd-posten i Teknikkvinnor

Teknikkvinnor
De ska göra näringslivet mer jämställt – hon tar över vd-posten i Teknikkvinnor

Kristin Berg tar över vd-rollen för Teknikkvinnor.

Towe Boström

Reporter

“Alltid legat mig varmt om hjärtat”.

Teknikkvinnor är en organisation som arbetar för att teknikbranschen ska bli mer inkluderande och mer jämställd. 

Initiativet startade som en liten Facebookgrupp under 2017 och har i dag växt till ett aktiebolag och nätverk med över 30 000 medlemmar. 

“Vi jobbar idag med tekniktunga bolag och frågor kopplade till jämställdhet och inkludering. Det handlar om hur vi kan förändra näringslivet och ta tillvara på den kompetens som finns och skapa arbetsplatser där man vill stanna”, har vd:n Maria Norberg tidigare sagt till Breakit. 

I början av året stod det klart att hon kommer att lämna över stafettpinnen till en ny vd – och nu har en ersättare utsetts. 

Det blir Kristin Berg som tar över vd-rollen för Teknikkvinnor. Hon har en bakgrund från ledande positioner i bolag som Fast2 och Lexmark International. 

“Det är otroligt givande att få arbeta strategiskt med inkludering och jämställdhetsfrågor som är otroligt viktiga frågor i näringslivet, och som alltid legat mig varmt om hjärtat”, säger Kristin Berg. 

Stannar som ordförande 

Maria Norberg stannar kvar som ordförande och fortsätter arbetet med att driva ett jämställdhets- och inkluderingsarbete i näringslivet. 

Hon säger att Kristin Berg är helt rätt person att axla rollen.

“Hon har på tidigare arbetsplatser gjort fantastiska resor med inkluderings och jämställdhetsarbete med dataunderlag som bevis. För mig är det viktigt att visa på utveckling och leverans genom att ta handling till faktiska resultat vilket Kristin gjort”. 

Maria Norberg är även partner och operativ chef i Hidden Dreams, en inkubator som ska satsa på bolag och ideér som vill lösa dolda problem inom organisationer, och backas av Serendipity-grundaren Saeid Esmaeilzadeh.

Läs mer

Albert gör börsdebut den 1 oktober – värderas till 600 miljoner

Rusningen kom av sig – men nu finns det (minst) fem heta börskandidater

Netflix bekräftar förvärv av Roald Dahls katalog

Läs fler artiklar
LÄS MER