Här är de två startups som valts ut av Stenbeck och Siemiatkowski

Just Football Airinum
Här är de två startups som valts ut av Stenbeck och Siemiatkowski

FOTO: PRESSBILD SAMT MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN / SVD / TT

Johanna Ekström

Reporter

Handelshögskolan har plockat in två nya startups till sin affärsaccelerator.

I somras fick Handelshögskolan i Stockholm förstärkning till sin accelerator SSE Business Lab när Cristina Stenbeck och Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski gick in som rådgivare.

I början av mars har fyra bolag fått pitcha för panelen, där också bland annat King-grundaren Sebastian Knutsson och Katarina Martinson på Lundbergföretagen ingår.

Nu har två av dem valts ut till programmet, som fostrat företag som betaltjänsten Klarna, rekryteringsbolaget Sqore och transportföretaget Budbee.

Det ena är Airinum - som utvecklat en ny typ av andningsmask och som under hösten var med i Stings inkubatorsprogram, och det andra Just Football, som tagit fram en app för att “förenkla det spontana fotbollsspelandet”.

“De bolag som antogs idag har gemensamt att de leds av oerhört drivna entreprenörer som båda nådde upp till vår advisory boards höga krav,” säger Berfin Mert, operativ chef på SSE Business Lab.

Det är enbart startups med anknytning till Handelshögskolan som får söka och de som antas får sex månaders gratis kontorslokal, kostnadsfria konsulttimmar från bland annat  affärsjuristbolag och revisionsbyrårer. Samt stöd från expertpanelen.

Varje bolag matchas också med en egen mentor, som är en före detta handelsstudent med erfarenhet av att starta och driva bolag.

Läs fler artiklar
LÄS MER