EQT ser massor av förbättrings- och tillväxtområden i Storytel

StorytelEQTLjudböcker

Jonas Tellander, vd på Storytel. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Den nya storägaren ser potential för flera förbättringar i Storytel.

Riskkapitalbolaget EQT har nyligen tagit en stor position i ljudboksbolaget Storytel, något som vi på Breakit kunde rapportera om under gårdagen. Den nya storägaren ser nu massor av förbättrings- och tillväxtområden i ljudboksbolaget och partnern Niklas Ringby tror att riskkapitalbolagets globala expertnätverk och digitaliseringsteam kan nyttjas. Det säger han i en intervju med Di.

"Vi tror att att Storytel har stora möjligheter att utveckla och öka investeringar i sin digitala marknadsföring, flytta fram positionerna med eget innehåll, accelerera M&A och därmed bli en av vinnarna inom den globala bokindustrin", kommenterar Ringby.

Partnern bedömer att världsmarknaden för digitala ljudböcker ska dubbleras från 50 till 100 miljarder kronor under de närmaste åren.

I samband med att att EQT klivit in som storägare har också den tidiga investeraren Rustan Panday klivit av ordföranderollen i bolaget. I en stor intervju med Breakit berättar han om vägen in i bolaget via Draknästet och de tio år som gått sedan dess – "Jag kommer ihåg att jag var riktigt nervös".

Läs mer