Vinn upp till 1 miljon kronor med ny affärsidé: ”Vi letar efter nästa unicorn”

Ebba Arnborg

Har du en techidé med potential och vill driva en startup? Tveka inte! Om bara några dagar går anmälningstiden ut för att tävla i Dream Big Nexer Innovation Race – en global och jämställd innovationstävling, där du kan vinna upp till en miljon kronor.

Upprinnelsen till Dream Big Nexer Innovation Race – som riktar sig till entreprenörer med ambition att ta fram och lansera en ny service eller produkt inom tech – är att stärka entreprenörer och goda affärsidéer. Men även att adressera den ojämlikhet som råder i näringslivet.

Den 19 september 2021 är sista dagen att skicka in sin ansökan till Dream Big Nexer Innovation Race. Anmäl ditt bidrag här – vinn upp till 1 miljon!

En undersökning gjord av DI visar att endast 1 procent av allt svenskt riskkapital går till bolag med kvinnliga grundare. Snedfördelningen mellan könen är tydligast bland tech-startups. För att göra något åt situationen lanserade Nexer 2018 den jämställda innovationstävlingen Dream Big.

Dream Big är öppen för affärsidéer inom digitalisering och alla tech-industrier. Exempelvis Fintech, Medtech, Telecom, Foodtech och Automotive. Man kan tävla antingen ensam eller som ett team och vinnaren eller vinnarna ska ha en stark motivation att driva en start-up. Vinnarkriterierna baseras på affärspotential och innovationshöjd. Vinsten är upp till 1 miljon kronor.

Den 19 september 2021 är sista dagen att skicka in sin ansökan till Dream Big Nexer Innovation Race. Anmäl ditt bidrag här!

”2020 låg Dream Big på is på grund av ni vet vad, men i år kör vi ändå. Gensvaret har varit stort och ansökningarna droppar in i stadig takt, men vi hoppas på ännu fler innan den 19 september”, säger Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef, Nexer Group.

Idéerna som de tävlande presenterar behöver inte vara färdiga affärsidéer. Det kan till exempel handla om pitchdeck med affärs- och marknadsplan, Proof of Concept eller prototyp. Idéerna får dock ännu inte ha kommersialiserats.

”Vår helt jämställda jury står som garant för att alla, oavsett kön, får en rättvis bedömning av sin idé, och juryn är så taggade på att sätta igång med att gå igenom bidragen. Kanske finns här en ny Klarna eller Spotify – eller nästa unicorn – bland bidragen. Så spännande”, avslutar Beatrice Silow.

Har du en techidé med potential och vill driva en startup? Tveka inte. 19 september 2021 är sista dagen att skicka in sin ansökan till Dream Big Nexer Innovation Race. Anmäl ditt bidrag här – vinn upp till 1 miljon! 

Läs mer