Daniel Eks Prima Materia fyller kassan med 670 miljoner

Prima Materia Investering
Daniel Eks Prima Materia fyller kassan med 670 miljoner

Tobias Blixt

Reporter

Pengarna kommer från Daniel Eks egna bolag Adula.

Det är inte mycket som är känt om Spotify-grundaren Daniel Eks jättesatsning Prima Materia, mer än att bolaget ska investera i företag som driver innovation. De detaljer som vi faktiskt har lyckats lista ut om den hemlighetsfulla satsningen har vi samlat i den här matiga artikeln.

Idag måndag rapporterar SvDatt Daniel Ek har tagit in 670 miljoner kronor till sitt investeringsbolag, med hänvisning till handlingar som har kommit in till Bolagsverket.  Redan i våras tog bolaget in 120 miljoner kronor. 

Bakom investeringen står Adula AB, ett bolag som ägs av Daniel Eks cypriotiska holdingbolag. Vilket sannolikt innebär att det är Spotify-grundaren själv som har tryckt in pengar i bolaget, skriver SvD.

Det var på techeventet Slush i september förra året som Daniel Ek först presenterade sina planer om att investera 1 miljard euro av sin egna förmögenhet i olika bolag.

​​“Jag kommer att göra det genom att finansiera så kallade moonshots, med fokus på teknologi avancerad nog för att skapa ett signifikant positivt avtryck och jag kommer arbeta med forskare, entreprenörer, investerare och regeringar för att uppnå det här”, sa han då.

Nyligen kunde Breakit rapportera att Prima Materia hade värvat hjärnforskaren Pia Michel som vetenskapschef. Sedan tidigare är även entreprenören Shakil Khan och investeraren Brett Bivens knutna till bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER