Stravito skapar ett “Google för företag” – nu får de in 128 miljoner

Stravito SaaS
Stravito skapar ett “Google för företag” – nu får de in 128 miljoner

Stravitos grundare Anders Örbom, Thor Olof Philogène, Sarah Lee och Andreas Lee. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Nu ska svenska SaaS-bolaget Stravito gräva guld i USA.

Det Stockholmsbaserade SaaS-bolaget Stravito har tagit fram en tjänst som hjälper bolag att samla och strukturera sin marknadsdata. Man kan kalla det för ett internt “Google för företag”. Nu får bolaget in 128 miljoner kronor i nytt kapital i en runda som leds av Holländska riskkapitalbolaget Endeit Capital, där även de befintliga investerarna HenQ, Inventure och Creades deltar.

Med de nya pengarna på plats vill bolaget snabba på produktutvecklingen och snabba på expansionstakten. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vi har hittills arbetat på att leverera en fantastisk användarupplevelse som kombinerar en intuitiv sökfunktion med maskininlärning och riktigt bra design. Med nytt kapital har vi muskler att möta den stora efterfrågan vi ser framförallt i USA och  utveckla produkten ytterligare”, säger Thor Olof Philogène, vd och grundare av Stravito.

I samband med investeringen kliver även Jelle-Jan Bruinsma, Partner på Endeit Capital, in i bolagets styrelse. 

“I Norden står Stravito ut tack vare deras imponerande arbete med att höja ribban i en mångmiljardbransch som market research. Bolaget har utvecklat en plattform i världsklass som hjälper anställda att använda data och insikter för att ta bättre beslut. Vi ser fram emot att vara en partner till Stravito och bygga vidare på framgången hittills, fortsätta driva global expansion, bygga teamet och fortsätta utveckla produkten”,säger han.

Stravito grundades 2017 efter att Sarah Lee och Thor Olof Philogéne hoppat av sina toppjobb på Izettle, tillsammans med Andreas Lee och Anders Örbom.

Totalt har bolaget nu tagit in 207 miljoner kronor och har 40 anställda. 2020 omsatte Stravito 16,4 miljoner kronor och gjorde en förlust på 27,2 miljoner.

Bland Stravitos kunder finns bland annat Electrolux, Carlsberg och Comcast.

Läs fler artiklar
LÄS MER