Sök

Truecaller får ny ordförande - förbereder för notering

Truecaller

Nami Zarringhalam och Alan Mamedi på Truecaller. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Medgrundaren Nami Zarringhalam kliver åt sidan inför börsnoteringen.

Truecaller, som tagit fram en plattform för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation, har utsett Bing Gordon till ny styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bing Gordon varit styrelseledamot sedan 2020. Nami Zarringhalam, medgrundare av Truecaller och styrelseordförande sedan 2018, kommer att vara kvar i företaget både som styrelseledamot och Chief Strategy Officer (CSO).

"Att förbereda Truecaller för notering är ett av våra mål i år. Vi är också inne i en spännande utvecklingsfas med betydande tillväxtmöjligheter framöver. Mitt främsta bidrag som medgrundare och Chief Strategy Officer är att fortsätta utveckla våra produkter tillsammans med Alan och resten av teamet. Jag är glad över att Bing Gordon har accepterat rollen som ordförande och därmed utökat sitt engagemang för Truecaller ytterligare", säger Nami Zarringhalam

Bing Gordon är partner på Kleiner Perkins Caufield & Byers och är även särskild rådgivare åt Amazons styrelse. Han har också suttit i styrelsen 2003-2018. Tidigare har han bland annat varit kreativ chef på spelbjässen EA.

Läs mer