Sök

Pricerunner till börsen i höst – ny miljardnotering

PricerunnerAlberte-handel

Nicklas Storåkers, ordförande Froda. Foto: Istockphotos/press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Prisjämförelsesajten Pricerunner väntas börsnoteras innan jul.
Samtidigt kommer uppgifter om att matte-appen Albert har samma plan.

Redan i slutet av förra året kunde vi berätta om ägarnas planer på att notera prisjämföreslesajten Pricerunner under 2021.

Och nu tycks de planerna vara på väg att materialiseras. Enligt Dagens industris källor har Pricerunner anlitat investmentbankerna ABG och SEB för att genomföra en notering innan årsskiftet. Breakit sökte igår kväll Pricerunners vd och storägare Nicklas Storåkers för en kommentar men han har inte återkommit.

Tidpunkten för en notering kan dock knappast vara bättre. Värderingarna på bolag av Pricerunners typ är på rekordnivåer och aptiten från investerarna är på topp. 

Värderades till 3 miljarder

När investmentbolaget Creades i våras köpte in sig i bolaget låg värderingen på dryga 3 miljarder kronor. Några uppgifter om prislappen på Pricerunner inför den stundande börsnoteringen har inte läckt ut men det är ingen vågad gissning att Nicklas Storåkers hoppas på en värdering runt 5 miljarder kronor.

Bolaget gick som tåget under 2020. Då växte Pricerunner med 59 procent och omsatte 398 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 35 procent.

Pricerunner är inte ensam om att blicka mot börsen. Även Albert, matematikappen för barn, ska enligt Dagens industri noteras under hösten. Bolaget tog in 55 miljoner i en nyemission i våras Här är Schibsteds riskkapitalbolag tillsammans med affärsängeln Håkan Roos storägare och SEB har anlitats som rådgivare i processen.

På Alberts ägarlista finns också affärsängeln Claes Kinell, Enzymaticas största ägare Mats Andersson och Lena Aplers Helichrysum.

Läs mer