Pia Michel värvas till Daniel Eks satsning Prima Materia

Spotify Prima Materia Startups
Pia Michel värvas till Daniel Eks satsning Prima Materia

Hjärnforskaren Pia Michel går in i Daniel Eks storsatsning Prima Materia. Foto: Press/Montage

Matilda Andersson

Nyhetschef

Värvar hjärnforskare till satsningen Prima Materia.

Hjärnforskaren Pia Michel blir en del av Spotifygrundaren Daniel Eks satsning Prima Materia.

"Personliga nyheter - jag går ihop med Daniel Ek, Shakil Khan och Brett Bivens och kliver in som vetenskapschef på Prima Materia. Så exalterad över att få samarbeta med de mest ambitiösa forskarna och institutionerna runtom i Europa, för att tillsammans omvandla forskning till banbrytande företag", twittrar hon.

Pia Michel kommer närmast från riskapitalbolaget Blue Yard Capital i Berlin och har tidigare varit på M Ventures i Amsterdam.

Personlig satsning på start-ups

Det var i februari i år som Daniel Ek avslöjade sin nya jättesatsning Prima Materia: ett bolag som enligt Ek ska investera i omkring fem till tio startups om året och över tid är tanken att årligen investera 250 miljoner via bolaget.

Genom Prima Materia säger sig Ek vilja bidra till den "europeiska drömmen":

“Jag kommer att göra det genom att finansiera så kallade moonshots, med fokus på teknologi avancerad nog för att skapa ett signifikant positivt avtryck och jag kommer arbeta med forskare, entreprenörer, investerare och regeringar för att uppnå det här”, sade Daniel Ek om projeketet vid offentliggörandet.

De som jobbar med Prima Materia

Detaljerna kring bolaget har hittills varit få. Men Breakit har lyckats gräva fram en del hemligheter (som du kan läsa om här). Utöver Pia Michels är två medarbetare kända sen tidigare: Shakil Khan, som omnämner sig själv som medgrundare. Han var en av de första investerarna i Spotify och har tidigare grundat Student.com. Den andra är Brett Bivens, som beskriver sig själv som “en investerare och forskare som brinner för skärningspunkten där teknik, kultur och vetenskap möts för att driva samhället framåt”. Han har en bakgrund från investeringsbolaget Technexus. 

Läs fler artiklar
LÄS MER