Sök

E-handelsentreprenörer startar accelerator och investmentbolag

Wellstreet

Mikael Wintzell och Simon Saneback. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Affärsnätverket Wellstreet har redan genomfört ett antal investeringar och antagit de första bolagen till sitt acceleratorprogram The Lab.

Det är entreprenörerna Mikael Wintzell och Simon Saneback som står bakom initiativet som nu lanseras. Båda har starka kopplingar till e-handelsvärlden och vill hjälpa både nystartade och mogna bolag att ta sig framåt.

Närmast kommer Mikael Wintzell från betalbolaget Klarna där han under fem år haft flera ledande position, senast som vice kommersiell chef.

“Man sitter där med ett stort nätverk efter de resor man själv har gjort. För egen del har framförallt Klarna-resan varit en fantastisk plantskola för kunskap och nätverk. Att få titta på många olika verksamheter och kunna koppla ihop dem med vad man själv har gjort bra eller dåligt tidigare, gör att man kan tillföra kompetens,” säger han.

I affärsnätverket ingår både entreprenörer, affärsänglar, investerare och onlineexperter.

Det är uppdelat i tre huvudområden:

1. “The Lab” som är ett acceleratorprogram och labb för entprenörer och idéer. Kan göra såddinvesteringar upp till 500.000 kronor och bidrar med coachning för att få fram en MVP (enklast möjliga gångbara produkt).

2. En investmentverksamhet som som har kapacitet att gå in som enskild investerare eller i syndikat upp till 100 MSEK. Ser sig som ett komplement till andra aktörer och gör gärna saminvesteringar.

3. Konsultbolag som hjälper till med börsnoteringar, rekryteringar, kapitalanskaffningar och kommersiella strategier. Riktar sig mot både mogna bolag och startups.  

Wellstreet har via sitt nätverk redan genomfört ett antal investeringar och antagit de första bolagen till acceleratorprogrammet. Vilka det är vill inte Mikael Wintzell berätta ännu men det kommer att bli officiellt inom kort. Ambitionen är att vara operativt engagerad i alla bolag.

“Ja, vi kopplar bara in oss i bolag där vi kan tillföra något, alltså konsumentfokuserade onlineverksamheter eller infrastrukturbolag inom e-handeln. Så det kan vara allt från en shoppingapp till en sökfunktion på en webbsida,” säger Mikael Wintzell.

Läs mer