Tidigare vinnaren: ”Vi har haft stor nytta av titeln – framförallt när vi rekryterat”

Hive StreamingSaaS summitÅrets SaaS-företag
Niklas Hagen på Hive Streaming, vinnare av Årets SaaS-företag 2020

Niklas Hagen på Hive Streaming – vinnare av Årets SaaS-företag 2020

Diana Demin

Diana Demin

Marknadskoordinator

Förra året vann de den åtråvärda titeln ”Årets SaaS-företag”. Nu avslöjar Niklas Hagen, som tillsammans med Johan Ljungberg delar på vd-posten i bolaget Hive streaming, hur året varit.

Förra året delade Breakit för första gången ut utmärkelsen “Årets SaaS-företag”. Titeln gick till Hive streaming. Nu har nästan ett år passerat sedan de vann priset och vi tog en pratstund med Niklas Hagen, operativ chef och en av vd:arna (de är två stycken som delar på tjänsten) på bolaget, om hur året har varit.

"Det har varit ett mycket dynamiskt och intressant år. Tillväxten har varit fantastisk under året", säger han.

Just nu pågår jakten på Årets SaaS-företag 2021! Nominera ditt bolag (eller ett bolag du gillar) här!

Efterfrågad under pandemin

Hive streaming, som erbjuder tjänster inom videostreaming, har upplevt en riktig boost under pandemin. När alla bolag behövt interagera med sina medarbetare på distans har behovet och efterfrågan av bra tjänster och produkter inom video och streaming exploderat runt om i världen.

”Vi har dubblerat både intäkter och antalet anställda under det senaste året. När jag började 2017 var vi 20 anställda. Det senaste året har vi anställt 31 personer och nu är vi 100 personer runt om i världen, så det är väldigt kul”, säger Niklas Hagen.

Flest kunder utomlands

Företaget som har sitt huvudkontor i Sverige har flera lokala kontor runt om i världen och det är också utomlands som företaget har absolut flest kunder.

Hur har utmärkelsen som ”Årets SaaS-företag”påverkat er som bolag?

”Det har verkligen varit kul att vinna priset och vi har haft stor nytta av titeln – framförallt när vi rekryterat i Sverige. Det är en tuff konkurrens om duktiga utvecklare och då har utmärkelsen varit en sak att locka de bästa talangerna med”, säger han och fortsätter:

”Om man är ett bolag som främst är verksamt i Sverige tror jag verkligen att det är en utmärkelse som är bra på många sätt för att växa sitt bolag. Man kan använda det i marknadsföring och i samtal med potentiella partners. För vår del, som har flest kunder i andra länder, har det mest varit ett bra betyg och självklart något vi berättat för våra kunder.”

Snart utses en ny vinnare

Den 13 oktober ska en ny vinnare koras på Breakits event SaaS Summit som hålls på Cirkus i Stockholm. Nytt för i år är att man även kommer att utse Årets nykomling och Årets SaaS-raket. Nomineringen är öppen till och med den 7 september.

Vill du nominera ditt företag? Läs mer och nominera här!

När Hive Streaming tog hem priset förra året löd vinnarmotiveringen så här: 

”Årets SaaS-företag har visat att det lönar sig att inte ge upp. I det dolda och med en icketraditionell säljstrategi har de lyckats få några av världens största bolag som kunder. Med envishet och en produkt som gör stor nytta för kunderna har de byggt ett skalbart SaaS-bolag som vuxit oerhört snabbt på kort tid. Årets SaaS-företag är Hive Streaming”.

Hur den låter i år – får vi reda på den 13 oktober.

Missa inte chansen att nominera ditt favoritbolag eller arbetsplats redan idag!

Läs mer