Sök

EQT och e-handelsprofiler vill sälja Internetstores för 2 miljarder

AddnatureEQTInternetstores

Pär Svärdson och David Rönnberg. Foto: Erik Johansen/TT/Sara Lindh/Press.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Riskkapitalbolaget EQT har anlitat en investmentbank för att sälja Internetstores, som ligger bakom en rad nätbutiker i Norden och Tyskland. Prislappen: Runt 2 miljarder kronor.

Internetstores driver ett 20-tal e-handelsbutiker i Norden och Tyskland, bland annat den svenska outdoorbutiken Addnature och cykelbutiken Bikester.

Enligt uppgifter till Breakit vill huvudägaren EQT sälja verksamheten. Här handlar det alltså om "stora" EQT - inte den nystartade riskkapitalverksamheten i EQT Ventures.

EQT har enligt Breakits uppgifter anlitat investmentbanken William Blair. Affären ska vara klar innan sommaren och riskkapitalbolaget räknar med en prislapp på 2 miljarder kronor.

Internetstores omsätter cirka 1,8 miljarder svenska kronor och gör ett rörelseresultat på 150 miljoner. I Norden omsätter koncernen cirka 400 miljoner kronor och gör 30 miljoner kronor i vinst.

Förutom EQT finns också de tidigare ägarna till Addnature med som ägare, däribland Apoteas grundare och vd Pär Svärdson och Indiskas vd David Rönnberg. Han var tidigare vd för Addnature och Bikester. 

EQT har valt att inte kommentera Breakits uppgifter.

Läs mer