Robin Flodin tvingas lämna vd-posten i EG7 efter uppmärksammad intervju

Enad Global 7Gaming

Robin Flodin, tvingas sluta som vd för Enad Global 7. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Aktien föll kraftigt efter rapporten – sen tvingades vd lämna.

På torsdagen lämnade gamingbolaget Enad Global 7 en delårsrapport som verkligen inte föll marknaden i smaken. 

Aktien rasade 25 procent och efter att börsen stängt kom beskedet att vd Robin Flodin tvingas lämna sin post. Han ersätts av nuvarande vd för Daybreak Game Company, EG7:s största dotterbolag, Ji Ham. Det meddelade bolaget i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Beskedet om att Robin Flodin lämnar vd-posten kom efter en på torsdagen uppmärksammad intervju med Dagens Industri i vilken Robin Flodin har svårt att svara på frågor om skillnaden mellan de totala intäkterna och nettoomsättningen under kvartalet. Svaret är att bolaget har aktiverat utvecklingskostnader för nya spel om cirka 36 miljoner kronor i kvartalet något som förvandlas till en intäkt i redovisningen, något Robin Flodin inte lyckades förklara. 

"Övergången till nytt ledarskap är en naturlig del för att EG7 ska kunna bli ännu mer framgångsrikt under nästa tillväxtfas", säger Alexander Albedj, styrelseordförande för Enad Global 7 i pressmeddelandet. 

Under övergången kommer Robin Flodin att stanna kvar i sex månader för att hjälpa Ji Ham när han tillträder sin nya roll inom EG7-koncernen. Ji Ham kommer att utses till tillförordnad vd för EG7 samtidigt som sökandet efter en permanent vd har påbörjats.

Aktien i EG7 har fallit med 64 procent sedan årsskiftet.

Läs mer