Kambi köper e-sportbolaget Abios

Abios e-sport
Kambi köper e-sportbolaget Abios

Abios grundare, Anton Janér, Oskar Fröberg. Foto: Press

Finwire / Breakit

Köps upp!

Sportboksleverantören Kambi förvärvar e-sport och oddsbolaget Abios för en initial betalning på 150 miljoner kronor i kontanter. Därutöver ska Kambi också betala upp till 120 miljoner kronor i ”earnouts” kopplade till produktutveckling och framtida intäkter från Abios, enligt ett pressmeddelande.

Abios grundade 2013 av Oskar Fröberg som är bolagets nuvarande vd, Anton Janér och Birger Myrberg. Man har cirka 40 anställda i Stockholm och Manila, och omsatte förra året 18 miljoner kronor.

"Oskar och Anton har byggt ett fantastiskt team som vet vad som behövs för att lyckas inom e-sport", säger Kristian Nylén, vd på Kambi.

"Jag ser fram emot att inte bara se hur Abios affär växer, utan också hur integrationen med Kambis plattform ska ta betting på esport till en ny nivå. 

Abios samlar in och säljer e-sportdata och från början riktade bolaget in sig mot e-sportlag. Men eftersom branschen ännu inte är så lukrativ har bolaget alltmer riktat sin affär mot bettingbolag. Bland kunderna finns Kindred, Leovegas men även jättar som Microsoft och Samsung och flera stora nyhetssajter.

"Vi har under många år byggt ett starkt förhållande med Kambi och vi tror att de är den optimala partnern för Abios", säger Oskar Fröberg i pressmeddelandet.

"De litar inte bara på våra medarbetare och deras kunskaper utan vi delar också samma värderingar och långsiktiga vision."

Efter förvärvet kommer Abios att fortsätta att tillhandahålla produkter och tjänster till både Kambis kunder men även andra företag. Tillskottet av Abios uppges komma att bredda Kambis intäktsströmmar och hjälpa det expandera in på nya affärsområden.
 

Läs mer

En ofattbar soppa – G-Loot är på väg att bli Sveriges eget Wework

E-sportbolaget Abios fyller kassan

För fem år sen var Abios kassa tom – i dag sålde de sin startup för 270 miljoner

Läs fler artiklar
LÄS MER