Tictail plockar in ny utvecklare: "Blev förtjust i företagskulturen"

TictailPå nytt jobb

Arthur Saveliev, ny mobilutvecklare på Tictail. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Arthur Saveliev blir ny mobilutvecklare på e-handelsplattformen Tictail. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Jag letade länge bland startups på flera håll i Europa för att hitta ett företag där jag verkligen skulle passa in och trivas. Amsterdam, London och Stockholm var till slut mina toppkandidater bland städer eftersom inte bara jobbet ska funka utan även livet i övrigt. Jag hade några intervjuer med företrädare för Tictail och blev väldigt förtjust i företagskulturen och människorna här. Jag ser det också som en möjlighet för mig att “växa” och få arbeta med begåvade människor.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag arbetade med olika startups i Grekland. Den mest uppmärksammade och lovande var Locish. Jag jobbade med det i nästan två år och jag lärde mig en hel del från den resan, både som utvecklare och entreprenör.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag kommer att jobba med att utveckla android-appen. Tillsammans med de övriga i teamet kommer jag att se till att Tictails butiksinnehavare får bästa möjliga upplevelse och alla de verktyg de behöver.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Hastigheten och inlärningskurvan inom startups är ofta väldigt snabb, så jag ser fram emot alla utmaningar och möjligheter till lärande.”

------------------------------------

Fakta om Arthur Saveliev:

Ålder: 23 år

Familj: “Min mamma som bor i Grekland. Själv är jag född i Estland men har bott i Grekland sedan jag var fem år.”

Bor: “Jag har precis flyttat till Stockholm från Grekland.”

Intressen: “Jag är lite av en arbetsnarkoman så om jobbet räknas som intresse så är det mitt största intresse. Förutom det gillar jag bra böcker.”

Favoritapp: “Jag använder Pocket väldigt mycket, så jag väljer den.”

Varför är det din favoritapp?: “Jag gillar att hålla mig uppdaterad så jag läser så mycket som möjligt. Om jag ser en intressant twitterlänk eller ett inlägg så sparar jag det i Pocket. Sen läser jag det efter jobbet eller under helgerna.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag promenerar minst en timme varje dag och då lyssnar jag på podcasts eller ljudböcker.”

Läs mer