Messi får betalt i kryptovaluta av PSG

Kryptovaluta

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Världens bästa fotbollsspelare får delar av sin bonus i klubbens egen kryptovaluta.

Ingen som är fotbollsintresserad kan ha missat att världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi, tidigare i veckan lämnade Barcelona och har skrivit ett avtal med den storsatsande franska fotbollsklubben Paris Saint Germain. 

Argentinaren skrev på ett guldkantat kontrakt som ger honom runt hisnande 350 miljoner kronor i lön.

Men varför skriver vi om detta på Breakit kanske du undrar. Jo, nu har nämligen den franska klubben släppt uppgifter om att en del i betalningen till Messi sker i klubbens egen kryptovaluta "$PSG Fan Tokens". 

Det är delar av den så kallade sign on-bonus, som spelaren får för att han skriver på kontraktet, som ska betalas ut i den nya kryptovalutan. 

Hela bonusen uppgår till nästan 300 miljoner kronor men hur mycket av den summan som betalas ut i kryptovalutan vill klubben inte gå ut med.

”Det här initiativet positionerar återigen PSG som ett av de mest innovativa och avantgarde varumärkena inom den globala idrotten”, skriver de enligt Reuters.

Flera klubbar har börjat experimentera med kryptovalutor, både engelska Manchester City och italienska Milan har liknande projekt igång. Ofta innebär de att ägaren kan få en del fördelar eller påverka vissa mindre beslut i klubbarna.

Läs mer