Sök

Thunderful Group ökar omsättningen men minskar rörelseresultatet - Games slår prognoserna (uppdatering)

Thunderful GroupGaming

Brjann Sigurgeirsson, vd på Thunderful Group. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

 

Gamingbolaget Thunderful Group redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolagets rörelsevinst minskade.

"Vårt andra kvartal 2021 präglades av kraftig tillväxt inom Games-segmentet, som överträffade våra prognoser. Vi annonserade ett flertal spännande titlar för publicering, förvärvade ett filmproduktionsbolag samt presenterade en stjärnrekrytering. Vi signerade dessutom nya fleråriga avtal kring utveckling och samarbeten med Facebook och Oculus", skriver vd Brjann Sigurgeirsson inledningsvis i rapporten.

Han skriver också att målsättningen är att släppa ett spel i månaden, en takt bolaget för närvarande håller.

Hårda siffror från Thunderfuls rapport

Omsättningen steg 12,9 procent till 556,8 miljoner kronor (493).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 54,6 miljoner kronor (43,3), med en justerad ebitda-marginal på 9,8 procent (8,8).

Rörelseresultatet blev 24,9 miljoner kronor (29,3), med en rörelsemarginal på 4,5 procent (5,9).

Resultat per aktie hamnade på 0,29 kronor (0,45), vilket innebär en minskning med 35,6 procent mot föregående år.

"Games bidrog med 30,1 miljoner kronor i ebita. Tillväxttakten är hög, men det är också vår uttalade långsiktiga ambition att segmentet ska växa starkt. Vi har förvärvat klokt för att skapa och förstärka en organisation som kan ta sig an och klara tillväxtmålen, och arbetet med förvärv fortsätter. Vi har för närvarande 13 spel under utveckling internt, och ytterligare 26 externa spel i vår publishingpipeline", fortsätter Sigurgeirsson.

Under kvartalet inkråmsförvärvade Thunderful Group filmbolaget Tussilago, som beskrivs som en viktig pusselbit framöver.

Thunderful Group är bildades 2020 genom en sammanslagning av bland annat Nintentdo-återförsäljaren Bergsala, spelutvecklarna Thunderful och ytterligare ett antal bolag. 

Läs mer