Klimathotet större än någonsin – nu kör vi Impact Challenge igen – haka på!

Breakit Impact Challenge
Klimathotet större än någonsin – nu kör vi Impact Challenge igen – haka på!

Breakit

Världen brinner. Havsnivåerna stiger allt snabbare, isarna smälter, vädret blir allt mer extremt, och det är människans fel att den globala uppvärmningen sker. Det slår FN:s klimatpanel fast i en ny rapport. Det är bråttom att få till en förändring. Ditt bolag kan göra skillnad – och vi hjälper dig!

Klimatförändringar sker rasande snabbt och märks över hela jordklotet, det är kontentan av en alarmerande rapport som FN:s klimatpanel släppte idag och som lutar sig mot 14 000 vetenskapliga artiklar.

"Ingen är säker och det påverkar alla. Vi behöver hantera det som en akut kris här och nu", sa Inger Andersen, chef för FN:s miljö­program UNEP, under IPCC:s presskonferens.

Och, konstateras det i rapporten: Det är mänskliga handlingar som påverkat uppvärmningen.

Samtidigt är det just mänskliga handlingar som också kan påverka framtiden.

Möjligheten att bromsa uppvärmningen och klara klimatmålen finns fortfarande, enligt IPCC – men då måste det till kraftiga utsläppsminskningar och förändringar NU!

Ditt bolag kan göra skillnad – och vi hjälper dig! (Läs hur här!)

Vi på Breakit tror verkligen att entreprenörer och techbolag kan bidra till en positiv förändring för vår utsatta jord och påverka den till det bättre.

Därför har vi hittills anordnat totalt tre uppskattade omgångar av Impact Challenge – vår bootcamp för klimatet där företag får chansen att utmana sig själva att bli så klimatvänliga som möjligt på bara fem veckor. 

Läs mer om Impact Challenge och anmäl intresse för höstens omgång här!

Närmare 800 företag har hittills antagit vår utmaning. Såväl stora bolag som Klarna, Netlight och Storytel som snabbväxare som Airmee, Mindler och Desenio.

I höst kan du gå Impact Challenge första gången – eller gå den igen!

Självklart kör vi en utmaning även i höst! Så har du inte gått än är det bara att haka på. Vi kommer även att jobba om konceptet, gå ännu mer på djupet och anpassa det till vår nya vardag efter pandemin. Så även ni som gått utmaningen förut kan haka på igen – se att ni inte halkat efter, få ny inspiration och hjälp att ta nya grepp om ert klimatarbete.

Utmaningen pågår i 30 dagar och det kostar inte en krona att delta (vi har turen att ha grymma partners som backar initiativet).

Under fem veckor får du exklusivt material direkt i din mejlbox som vi tar fram med hjälp av en rad experter. Fem utbildningssteg och tillhörande utmaningar som hjälper dig att göra ditt företag mer klimatsmart. 

Är du på? Läs mer och anmäl intresse här!

Vill ni också stötta Breakits Impact Challenge som partner, hjälpa oss att skapa ett mer klimatsmart näringsliv och visa att ni tar ansvar för planeten? Kontakta Breakits Key Account Manager Emelina Seppänen på emelina@breakit.se eller 076-199 51 83 så berättar vi mer.

Läs fler artiklar
LÄS MER